ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

10. nedjelja kroz godinu

Evanđelje: Lk 7, 11-17

Mladiću, kažem ti, ustani!

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme:Isus se uputi u grad zvani Nain. Pratili ga njegovi učenici i silan svijet. Kad se približi gradskim vratima, gle, upravo su iznosili mrtvaca, sina jedinca u majke, majke udovice. Pratilo ju mnogo naroda iz grada. Kad je Gospodin ugleda, sažali mu se nad njom i reče joj: »Ne plači!« Pristupi zatim, dotače se nosila; nosioci stadoše, a on reče: »Mladiću, kažem ti, ustani!« I mrtvac se podiže i progovori, a on ga dade njegovoj majci. Sve obuze strah te slavljahu Boga govoreći: »Prorok velik usta među nama! Pohodi Bog narod svoj!« I proširi se taj glas o njemu po svoj Judeji i po svoj okolici. Riječ Gospodnja.

Isus jači od smrti

Smrt neće imati zadnju riječ.  Dvije kratke rečenice: “ Ne plači!”, izrečene udovici i “Mladiću, kažem ti, ustani!” , izrečene njenom sinu, otkrivaju Božje milosrđe i moć.

Bog je nježan, sućutan, suosjećajan, milosrdan. On milosrdnim pogledom prati svoja stvorenja, posebno čovjeka. Vidio je unesrećenu ženu i odlučio joj je vrtatiti život. On gleda i vidi te ljubi čovjeka.

Kad bi smrt imala zadnju riječ, život bi bio besmislen. Sve predivne stvari, odnosi, ljubavi, ugasili bi se u trenutku smrti. Ali smrt nije kraj. Ona je početak novog, vječnog života. Isus je u današnjem ulomku evanđelja pokazao moć nad smrću: ”Mladiću, kažem ti, ustani!” i mladić je ustao.

I tebe i mene Isus danas gleda… Njegov je pogled milosrdan i pun ljubavi. Uzvratimo ljubavlju na ljubav koja se darovala do kraja. Ako se osjećaš mrtvim/mrtvom iznutra, u srcu, bez života i snage, zazovi Isusa u pomoć. On ti može i hoće vratiti život. Hvaljeno i slavljeno ime Isusovo!

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow