ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

ISUS KRALJ - MILOSRDNO SRCE POVIJESTI
Neizmjerno je važno otvoriti svoje srce Isusovoj milosrdnoj ljubavi. Ako nam je srce zaključano ranama ili grijesima, nemamo snage otvoriti ga, odškrinimo barem malo vrata svoga srca kako bi zraka Isusove ljubavi mogla ući u naše srce. Sve ostalo učinit će njegova milosrdna, neopisivo duboka i lijepa ljubav.

Nedjelja je Krista Kralja. Danas završava izvanredna Godina Božjega milosrđa. Isus Krist Kralj je milosrđa, Kralj sućutnog srca za svakoga čovjeka. Iz njegova srca zrače zrake koje označavaju krv i vodu – krštenje i euharistiju- život koji je darovao i daje podižući nas svojim milosrđem i praštanjem.

Očima vjere, razbojnik na križu u Isusu krvavom i raspetom prepoznao je Kralja milosrđa. Isus dragovoljno prihvaća križ drugih, za druge, kao jedinstveni Kralj povijesti, darujući život za druge, čovjeka, čovječanstvo. Biti kralj znači darovati se, služiti, spasiti ljubavlju one kojima si kralj.

Neka te dragi brate, sestro, dodirne zraka milosrdne ljubavi Krista Kralja. Dovoljna je već želja i jedna riječ: ”Isuse, srce mi je zatvoreno tugom, ranama, žalošću, grijehom. Otvaram ga tebi. Uđi u moje siromašno srce i preobrazi ga svojom ljubavlju” Ili : ”Isuse sjeti me se kada dođeš u svoje kraljevstvo!” On će i tebi reći: ”Danas ćeš biti sa mnom u raju.”

Sveta Faustina, apostol Božjega milosrđa oko 120 puta govori o svojoj bijedi. Kada susretnemo Boga ”oči u oči”, u tom svjetlu vidimo sav nered i bijedu vlastitog života. Vidimo koliko smo još daleko od pravog života. Ali ne bojmo se! On nas zbog toga neće osuditi. Sveta Faustina, po Isusovoj volji, govori oko 1200 puta, deset puta više, o Božjem neizmjernom milosrđu. Isus joj govori da najveći grešnici imaju najviše ”pravo” na njegovo milosrđe. Isus nas poziva na živo pouzdanje u njegovo MILOSRDNO SRCE. To pouzdanje, živu vjeru on cijeni i po njoj nas oslobađa i vodi u ljepotu života u Bogu. Sada je trenutak. Zazovi Božje milosrđe..

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow