ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

HODOČAŠĆE ŽUPE SVETOG JURJA NA BREGU

RIM I LORETO

26.- 30. 08. 2018.

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - RIM , nedjelja, 26.08.

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju na Bregu u 21,00. Noćna vožnja turističkim autobusom  kroz Sloveniju  i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenca)  u smjeru   Rima.

 

2.DAN:  RIM, ponedjeljak, 27.08.

Po dolasku u Rim odlazak  do Kalistovih KATAKOMBI i razgled mjesta kršćanskog okupljanja u doba progona Crkve. Sveta misa u Katakombama. Odlazak do BAZILIKE SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA. RAZGLED Vožnja autobusom do STAZIONE TERMINI. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Posjet bazilike SV. MARIJE VELIKE  i  SV. PETRA U OKOVIMA gdje počiva naš Julije Klović Croata, najslavniji minijaturist svih vremena i Michelangelov MOJSIJE. Šetnja  do KOLOSEUMA. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. DAN: RIM, utorak, 28.08.

Doručak. Posjet LATERANSKE BAZILIKE, SVETIH STUBA I KRSTIONICE. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled crkve SANTA MARIA IN COSMEDIN ( u predvorju se nalaze „Usta istine“. Odlazak do KAPITOLIJA, najslavnijeg i najmanjeg brežuljka u Rimu. S prekrasnog vidikovca iza Kapitolijskog trga vidjet ćemo kao na dlanu FORUM ROMANUM, središte života u doba republike i prisjećati se početaka povijesti Rima gledajući brežuljak PALATIN. Odlazak do crkve SVETE MARIJE OD NEBESKOG ŽRTVENIKA  i poslije do VENECIJANSKOG TRGA I OLTARA DOMOVINE. Po povratku prolaz pored SVEUČILIŠTA GREGORIANA i posjet najpoznatijoj fontani Rima, FONTANI DI TREVI. Odlazak do ŠPANJOLSKOG TRGA i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4.DAN: RIM, srijeda, 29.08.

Doručak. Odlazak na TRG SV. PETRA. Sudjelovanje na audijenciji sa papom. Posjet BAZILIKE SV. PETRA, KRIPTE I KUPOLE . Slobodno vrijeme. Šetnja uz slavnu rijeku  Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE. Posjet jednog od najljepših trgova Rima NAVONE.  Produžujemo do PANTEONA, a potom slijedi šetnja  do HRVATSKO – PAPINSKOG ZAVODA SV. JERONIMA. Razgled crkve i Sv. misa.  Povratak u hotel.  Večera.Noćenje.

 

5. DAN: RIM, četvrtak, 30.08.

Doručak. Vožnja kroz Italiju u smjeru Loreta, velikog marijanskog svetišta Italije. Što je Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju. U velikoj bazilici svetišta u Loretu nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Razgled bazilike i  kućice. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema domovini.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 2150,00 kn

 

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 500 kn

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama te posebna ulaznica za ulaz u centar, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 2/3٭u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona, sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja, ulaznice za kupolu sv. Petra i Katakombe. Upisi i uplata kotizacije do kraja mjeseca veljaće po osobi iznosi 500 kn,  plaća se pri upisu dok preostali dio ukupnog iznosa cijene treba biti uplaćen najkasnije mjesec dana dana prije putovanja... Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

HODOČAŠĆE ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU - BAČKA

SOMBOR – SUBOTICA – STARI ŽEDNIK – ČANTAVIR – TAVANKUT BAJA – PEČUH – KAPOŠVAR


PUTOVATI I OTKRIVATI POVIJEST, UČITI IZ NJE I NAĆI SMISAO ŽIVOTA...

Bačka...

Na zapadu i jugu omeđuje je Dunav,  na istoku Tisa. Kroz povijest je bila u različitim kraljevstvima, carstvima, državama, a danas se većim djelom nalazi u Vojvodini, u državi Srbiji, a manjim djelom u Mađarskoj. U nekim djelovima Bačke, kroz povijest,  Hrvati su bili većina, a danas, iako ih još ima, svedeni su na manjinu.  Nakon II. svjetskog rata došlo je do prekrajanja granica, na štetu Hrvata.

Prekrasna ravnica Bačke, nazvana je po povijesnom središtu Baču i svjedok je burne povijesti naroda koji su ovdje živjeli i prošli, ratova, uspona i padova. Ova bogata, plodna zemlja, uz veliko bogatstvo koje je darovala onima koji su u njoj živjeli, hranila ih je i suzama. Baš poput života, ispunjenog ljepotom i pjesmom, ali i suzama.

Više...

HODOČAŠĆE ŽUPE SVETOG JURJA NA BREGU

RIM I LORETO

26.- 30. 08. 2018.

Više...

HODOČAŠĆE LIJEPOM DOMOVINOM  HRVATSKOM

UDBINA – ZADAR – ŠIBENIK – SKRADIN – VISOVAC - MURTER – SPLIT – SINJ – KNIN, 16.-19. 08. 2016.

 

Na relativno malenom prostoru pod suncem svijeta… živi Hrvatska. Toliko ljepota i  raznolikosti možemo susresti koračajući njenim stazama. Komadić zemlje koji je Bog „za sebe sačuvao“ i nama darovao, trebamo ljubiti i čuvati. To ćemo najlakše učiniti ako je upoznamo. Domovino Hrvatska, „tebe je lako voljeti kao disati zrak“ kada nas dotakne ljepota tvojeg zelenila i mora, tvojih šuma, ravnica i dola…

1. DAN:  utorak 16.08. SVETI JURAJ NA BREGU – UDBINA – ZADAR - ŠIBENIK

Polazak u 5,00 ispred župne crkve u sv. Jurju na Bregu. Vožnja autocestom A 1 u smjeru Udbine. Po dolasku razgled Crkve Hrvatskih mučenika i okolice. Godine 1493. na Krbavskom polju ispod Udbine, oko 10 000 hrvatskih vojnika izgubilo je svoj život u borbi za domovinu. Sveta misa. Nastavljamo do Zadra. Šetnja Kalelargom do foruma, crkve sv. Donata, sv. Stošije, morskih orgulja. Slobodno vrijeme. Nastavak do Šibenika. Smještaj u pansion. Večera. Noćenje.

Više...

Nas čedrdeset i šest krenulo je 18. kolovoza 2015. na hodočašće Bosnom i Hercegovinom. Predvođeni župnikom vlč. Ivicom Puškadijom i vodičem Mijom najprije smo, nakon ulaska u Bosnu i Hercegovinu, otišli do franjevačkog samostana i župe Plehan. Plehan se nalazi  na prekrasnom brežuljku s kojeg se u daljini vidi Bosanska Posavina, a također smo uspjeli vidjeti i obrise đakovačke katedrale. Braća franjevci, kojih je ostalo nekoliko, srdačno su nas primili i pružili dobrodošlicu. Bilo nam je lijepo na Plehanu, ponosu naših Hrvata rođenih u ovom kraju, ali nam je srce obuzela i duboka tuga prisječajući se mnoštva ljudi koji su odavdje protjerani, a ovdje se živjelo, pjevalo, rađalo i umiralo stoljećima. S vjerom i molitvom za sve stradale uputili smo se prema Kraljevoj Sutjesci.

Više...

1. DAN, utorak, 18.08.,  PLEHAN - KRALJEVA SUTJESKA - SARAJEVO

Polazak ispred crkve Sv. Jurja na Bregu u 04,00 sati. Vožnja autocestom prema Slavonskom Brodu i Bosni i Hercegovini. Posjet poznatog franjevačkog samostana Plehan, simbola hrvatske prisutnosti, stradanja i nade. Razgled. Sveta misa. Nastavak putovanja prema Kraljevoj Sutjeski, nekada kraljevskoj prijestolnici. Susret s braćom franjevcima i razgled samostana bogate povijesti i kulture. Vožnja do Sarajeva. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. DAN, srijeda, 19.08., SARAJEVO

Doručak. Odlazak na Vrelo  Bosne. U prekrasnoj prirodi razgled i vrijeme za kavu. Produžujemo do centra Sarajeva. Šetnja Baščaršijom pored Gazi Husrev  begove džamije do katedrale. Razgled katedrale Srca Isusova. Posjet samostana sestara Družbe Kćeri Božje ljubavi (Drinske mučenice). Slobodno vrijeme za predah i nešto pojesti. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. DAN, četvrtak, 20.08., SARAJEVO - MOSTAR - MEĐUGORJE

Doručak. Odlazak iz Sarajeva prema Mostaru. Posjet franjevačkom samostanu i crkvi u Mostaru. Šetnja poznatim Starim mostom. Slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja prema Međugorju. Po dolasku odlazak na Podbrdo. Smještaj u pansion. Večera. Noćenje.

 

4. DAN, petak, 21.08., MEĐUGORJE

Doručak. Cjelodnevni boravak u Međugorju i prigodni program: odlazak na brdo Križevac. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira, poslijepodnevni duhovni program u svetištu. Sveta misa. Večera. Noćenje.

 

5. DAN, subota, 22.08., MEĐUGORJE - RAMA - JAJCE - BANJA LUKA

Doručak. Sveta misa. Odlazak do Ramskog jezera na kojem se nalazi poznati franjevački samostan. Nastavljamo prema  Jajcu i  razgled prekrasnog  slapa na Plivi. Odlazak do Banja Luke. Kratki razgled Banja Luke. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak doma u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1500,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 4 zvijezdice (Sarajevo 2 noćenja) i pansion u Međugorju (2 noćenja) u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona, sve razglede prema programu, troškove organizacije, provedbe putovanja i paket putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. .

CIJENA NE UKLJUČUJE: Ulaznica na područja Vrela Bosne ( cca 2 eura). Ono što nije navedeno pod uključuje.

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 400 kn.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow