ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće u Češku 27.08.-31.08.2019. imamo dva slobodna mjesta sve informacije možete dobiti u župnom uredu+++

O B A V I J E S T I

 

Svaki prvi utorak od 08.00 do 10.00 sati u prostoriji Caritasa bit će mjerenja tlaka i šećera u krvi.

 

Svake prve srijede u prostorijama mjesnog odbora u Zasadbregu od 08.00 do 10.00 sati bit mjerenje tlaka i šećera u krvi

 

Cijenjenim župljanima koji žele donirati odjevne predmete za Caritas!

Više...

CARITAS ŽUPE

SVETI JURAJ NA BREGU

 

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2009. GODINU

 

Caritas Župe Sveti Juraj na Bregu već šestu godinu djeluje vrlo uspješno.

Tijekom godine svake prve srijede u mjesecu održavaju se sastanci naših članova, gdje se nakon molitve razmatraju slučajevi kojima je najpotrebnija pomoć, te načini i mogućnosti za pružanje pomoći.

Akcije u Župi kroz 2009. godinu:

-    veljača: proštenje u čast sv. Valentinu – prodaja kolača i ručnih radova

-    ožujak/travanj:  u korizmi prodaja maslinovih grančica za Cvjetnu nedjelju, prije Uskrsa organizira se podjela paketa najpotrebnijima te za proštenje u čast sv. Juraja – prodaja kolača i ručnih radova.

Više...

CARITAS

ŽUPE SVETI JURAJ NA BREGU

Krajem 2003. godine tadašnji župnik Ivan Kozjak i Marija Marciuš pokrenuli su inicijativu za osnivanjem župnog Caritasa. Uskoro se okupilo nekoliko entuzijasta i Caritas je počeo s radom prije Božića i prije nego je i službeno bio oformljen.

Prva akcija Caritasa bila je podjela skromnih darova povodom Božića bolesnoj djeci još iste godine. Obzirom da smo raspolagali sa vrlo malim sredstvima, samo prihod od nedjelje caritasa, i nismo imali nikakvog iskustva u radu Caritasa  ipak smo uspjeli bar na kratko izmamiti osmjehe na lica šestero djece i njihovih obitelji. Taj prvi susret s potrebnima, s onima koji su u nevolji i radost na njihovim licima što se ipak i njih netko sjetio, bio je veliki poticaj za nastavak rada.

U veljači 2004. službeno smo dobili odobrenje za rad, tj. rješenje kojim je Biskupija Varaždinska oformila Caritas župe Sveti Juraj na Bregu. Na početku službenog rada Caritas naše župe broji već dvadesetak članova, od kojih je većina i danas aktivna.

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow