ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Mnogi mediji kao da se natječu koji će nam u ime "istine" prenijeti sivije, žutije, crnije vijesti... I tako to traje već duže vrijeme. Istina, ima za to podloge, ali ipak nije sve sivo, žuto i crno. Ima još uvijek, usprkos svega kaosa, užurbanosti i stresa, usprkos nemira, sukoba i ratova, toliko ljepote, istine i dobrote da je sav mrak  i oni koji ga neumorno šire nikda neće moći ugasiti. Jer "svjetlo u tami  svjetli i tama ga ne obuze." Svjetlo je to drugačije od milijuna prerano upaljenih lampica za Božić, koje rasvjetljuje dušu i daje smisao životu. Svjetlo je to poput plamena svijeće koje dopire do nas i vide ga oči vjere, svjetlo iz Betlelhema. Zato unatoč svem blještavilu konzumerizma i crnih petaka, zatvorimo oči i sanjajmo tišinu i mir Betlehema, jer Emanuel dolazi... On nas poziva na budnost i otvorene oči srca. On dolazi. Došašće je tu. Pripremimo se hrabro za nove dane koji dolaze. Molimo više, postimo više, blagoslivljajmo više, praštajmo više... Pripravimo put Gospodinu! On dolazi.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow