ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Treća nedjelja došašća

“Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.” Ovo je odgovor koji je Isus izrekao Ivanovim učenicima koje je on poslao iz zatvora. Isus je znao da će ovi znakovi koji se događaju biti dovoljni Ivanu kako bi bio siguran da je Isus taj kojega se očekivalo. Razlučivanje, raspoznavanje znakova,  ključna je sposobnost potrebna za život i spasenje. Kako što je rekao sveti Pavao:”Sada još vidimo u ogledalu...”, još ne vidimo potpuno, ali i to će doći. Po znakovima, po plodovima čovjek “u ogledalu” može prepoznati istinu već sada.

I danas se doslovno, ali još puno više u prenesenom značenju ostvaruju događaji koji svjedoče: Isus je živ. Još je korak do proslave njegova rođenja. Radujmo se!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow