ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Isus...

Jedinstveno začeće i rođenje, jedinstveno djetinjstvo i odrastanje u skrovitosti, jedinstveni život i djelovanje. Jedinstvena, otkupiteljska smrt na križu i jedinstveno uskrsnuće i živa prisutnost među nama sve do danas.

Njegov je dolazak bio pripreman od početka, a najavili su ga  proroci od kojih smo danas slušali Izaiju: “Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu ime  Emanuel.”

U punini vremena to se ostvarilo, prema Božjem promislu. Isus je znak  i stvarnost Božjeg silaska među nas. Radi nas je uzeo ljudsko tijelo i postao čovjek. Tom događaju prethodilo je Marijino ”da” i Josipovo ”da” kojemu je san bio dovoljan da bi jasno prepoznao Božju ruku u začeću i životu Isusovom.  Još samo korak smo od proslave njegova rođenja Božića. Pripremimo srca... Ostavimo na trenutak sve i dopustimo da nas dotakne i preobrazi.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow