ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Koliko je ljudi kroz povijest zbog Božića pjevalo  pjesme radosti i života? Koliki su žalosni u božićnim noćima kroz povijest osjetili utjehu? Koliki su se zbog Božića nadali u najtamnijim noćima patnji i stradanja? Koliki su osjetili toplinu i dobrotu Boga koji je postao čovjek, dijete, naš brat?

Isus se već rodio u Betlehemu. Danas se želi roditi u meni, u tebi brate i sestro. Danas se želi roditi u nama i želi ostati s nama zauvijek. Danas kao da želi reći ono što je već rekao svojim rođenjem:“ Ja sam tvoj Bog, tvoj brat i tvoj prijatelj. Radi tebe sam se rodio, radi tebe sam došao u ovaj svijet. Želim te spasiti, želim te otkupiti. Što god mislio i osjećao ja sam uz tebe i ljubim te, praštam ti, želim biti s tobom u tvom srcu. Dopusti mi da se rodim u tvom srcu i ja ću ga preobraziti u mjesto nade, dobrote, zahvalnosti, sućuti, nježnosti, u mjesto mira u kojem prebiva Bog. Ako si umoran/a i iscrpljen/a od teškoća i briga života prisjeti se na trenutak s nama događaja koji je promijenio svijet…

Bila je tiha, vedra i hladna noć nad Betlehemom… na prvi pogled sasvim uobičajena noć u tom kraju. Izvan zidina grada pastiri su čuvali svoja stada.  Zbog svog nomadskog načina života bili su isključeni  iz vjerskog života svoje zajednice.  Nisu mogli ni sanjati što im se sprema za koji trenutak… Nedaleko, u Davidovom gradu Betlehemu, u štalici, upravo se događalo nešto što su naviještali proroci i sanjala ljudska srca tisućljećima: rodio se Božić- maleni Isus. Zvijezda na nebu sjala je kao nikada prije i već je sasvim blizu dovela mudrace, spremne pokloniti se  Isusu. Iako Kralj nad kraljevima  rađa se u štalici,  u jaslama. I nebo je u napetom iščekivanju. Vojska anđela već  je tihom pjesmom slavila  Boga na visini i bila pripravna o ovom događaju izvijestiti ljude kad im bude  dan znak.  I konačno, noć je obasjalo  nebesko svjetlo, sjaj Božje slave sišao je na pastire i oni su se silno prestrašili. Svečanim glasom anđeo im naviješta: „Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama. U pjesmi i sjaju anđelu se pridružila silna nebeska vojska pjevajući:“ Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim. „ Pastiri se pokreću, ne mogu ostati na mjestu. Idu naći Dijete, Mariju i Josipa. Oduševljeno pričaju o onome što su doživjeli,  darivaju Isusa i padaju pred njega. Njegova majka Marija sve riječi i događaje prebire u srcu, o njima promišlja. Pastiri svima svjedoče što su vidjeli i čuli i glas o Djetetu se proširio do  danas… Još uvijek virijedi: sretan i blagoslovljen Božić svima koji ga slavite i volite!

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow