ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Gašpare, Melkiore i Baltazare, vi ste trojica mudraca s istoka, koje nazivamo još Sveta tri kralja, predstavnici svih naroda i rasa. Prva slova vaših imena G+M+B pisana su godinama na dovratnicima naših vrata u vrijeme blagoslova kuća naših pradjedova i prabaka da bi nas podsjećali da je svaki čovjek Bogotražitelj. Vi ste slijedili zvijezdu koja se pojavila na nebu, proučavali nebo, a kada ste došli do Betlehema srcem ste, vjerom prepoznali Kralja kraljeva u siromašnom Djetetu Isusu, pali pred njega i poklonili mu se. Vi ste darovali „zlato velikom kralju, tamjan pravome Bogu i smirnu njegovu ukopu“, kako govori stara antifona. Darovali ste mu ono najdragocjenije, a ujedno ste time najavili njegov život i zadaću. Isus je Kralj, Sin Božji, a čeka ga trpljenje i smrt na križu. Vi ste uzor svima koji iskrena srca hode kroz život i traže istinu, traže Boga, a kad ga nađu padaju na koljena i poklone se. Pomozite nam svojim zagovorom da i mi tražimo, pronađemo i padnemo na koljena pred jedinim Spasiteljem čovjeka. On je nada svakoga čovjeka…(Grob sveta Tri kralja nalazi se u katedrali u Kolnu, u Njemačkoj)

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow