ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Krštenje Gospodinovo
Iako mu krštenje nije bilo potrebno, kao nama, Isus dopušta da ga Ivan krsti u rijeci Jordanu. I nebo se otvara te se začuo Očev glas: " Ovo je Sin moj ljubljeni! U njemu mi sva milina!" Nakon toga Duh Sveti vodi ga u pustinju i počinje njegovo javno djelovanje. I mi, kao preko vrata, ulazimo u vjeru Crkve po krštenju. Postajemo članovi Crkve i Bog utiskuje u  nas neizbrisivi pečat svoje ljubavi. I mi u Sinu čujemo divne riječi: "Ti si sin moj ljubljeni, ti si kći moja ljubljena!" Svaki mu je čovjek neizmjerno dragocjen, njegovo dijete. Od tog dostojanstva i te ljubavi može se živjeti cijeli život i svu vječnost. Budimo svjesni te blizine, tog bogatstva i te neizmjerne ljubavi Očeve. On je blizu svakom svom djetetu, posebno kad najjače trpi.

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow