ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U petak, subotu i nedjelju, 7., 8. i 9. veljače 2020. godine i naša se župa pridružila obilježavanju trodnevnice u čast blaženom kardinalu Alojziju Stepincu čiji se blagdan obilježava 10. veljače, na dan kada je prije 60 godina zagrebački nadbiskup i kardinal umro na glasu svetosti.

Misna je slavlja predvodio naš župnik, vlč. Ivica Puškadija, koji se u svojim homilijama na večernjim euharistijskim slavljima, u petak i subotu u 18 sati, osvrnuo na život našega blaženika, a osobito na dane provedene u zatvoru u Lepoglavi i na posljednje dane njegova života koje je proveo u kućnom pritvoru u rodnom Krašiću.

U petak, prvoga dana trodnevnice, naglasak je stavljen na vjeru jer kardinal Stepinac nikada nije posustao u svom životu, već je slijedio Isusa Krista u kojega je vjerovao i u najtežim trenucima i uvijek je bio uz svoj hrvatski narod. Njegov bismo primjer svi trebali slijediti jer bio je to čovjek dobročinitelj. Sljedećeg dana bilo je riječi o nadi koja je mnogo povezana s vjerom jer je blaženi kardinal Alojzije Stepinac primjer kako s nadom sve u životu biva lakše jer tko se pouzda u Gospodina i hrabro nosi svoj križ, njega će Bog obilno nagraditi i blagosloviti. Na objema večernjim misama molile su se litanije za proglašenje Alojzija Stepinca svetim i razmišljali smo o njegovu životu koji je bio trnovit, ali naš je blaženik imao Kristovu snagu i jakost Duha Svetoga da svjedoči za Gospodina i da uvijek ima ljubav prema Bogu i čovjeku. Budući da je 16. svibnja 2016. godine u oltar naše crkve pohranjena i njegova relikvija, pošto je tadašnji varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak posvetio crkvu, vjernici naše župe mogu spoznati i znaju da nisu sami u svojim svakodnevnim iskušenjima i izazovima.

Trećeg dana trodnevnice, na Svjetski dan braka i obitelji, mise su bile prema nedjeljnom rasporedu. Na svim misama umjesto homilije nakon popričesne molitve obratio nam se bračni par iz Šenkovca, Sandra i Zlatko Krznarić, koji su iznijeli svoje iskustvo života u braku. S posebnom je radošću govorio gospodin Zlatko Krznarić, autor knjige „Ti si svjedok“ koju je objavio 2017. godine i u kojoj opisuje svoj život. Velika mu je podrška supruga i petero djece – tri sina i dvije kćeri. Uz to, ni u najtežim trenucima nije izgubio nadu u svom životu, pa ni onda kad je u prometnoj nesreći 2011. ostao bez djela ljeve noge. U svojem je svjedočanstvu istaknuo kako je ključno obiteljsko zajedništvo i pozvao je sve nazočne da što češće nalaze vremena za molitvu u svojim obiteljima. Svi zainteresirani mogli su kupiti knjigu, a čime se pomaže obiteljima u potrebi iz naše župe.

Zlatko Krznarić pouzdao se u Gospodina koji mu je dao novu životnu priliku da svjedoči o radosti življenja, a njemu i njegovoj obitelji  želimo obilje Božjeg blagoslova, zdravlja i pozitivnoga gledanja na sutrašnjicu i hvala im od srca što su svoje iskustvo podijelili s nama i tako uveličali misno slavlje.

Danijel Kralj

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow