ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Pepelnica - Korizma

Pepelnicom  je započela Korizma, vrijeme intenzivnije molitve, posta, pokore, odricanja i dobrih djela. Ovo je privilegirano vrijeme pustinje, sada vidimo i samoće, vrijeme priprave za Uskrs. Dobro nam je poznato da nema Uskrsa bez muke, bez patnje, bez suza, bez Velikog petka. Tek nakon agonije Velikog petka dolazi mir Velike subote i svjetlo, sjaj i slava uskrsnuća. Isus je prošao taj put i ostvario cilj, vječni život u zajdeništvu s Bogom i braćom. To je i naš cilj. Na tom putu i mi ćemo morati izdržati mnoge napore, ali cilj vrijedi svake muke. Na početku smo čuli riječi koje trebaju biti trajno, barem negdje u dubini duše prisutne: "Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti." Sigurno, to će biti, ali čeka nas uskrsnuće i život vječni. Bog ima zadnju riječ.

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow