ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

1. Korizmena nedjelja

Kao što je izraelski narod bio četrdeset godina u pustinji, tako  Isus četrdeset dana prije svoga javnog djelovanja boravi u pustinji. Četrdeset dana bez hrane, bez ljudi, bez ičega. Upravo kad je najgladniji dolazi kušnja i to upravo tamo gdje bi sada trebao biti najslabiji. Đavao ga izaziva neka napravi kruh od kamena, jer Isus to mora moći. Nudi mu neka pokaže svoju moć i baci se s hrama dolje jer Bog mu je uvijek tu, neka pokaže svoju moć kao Sin Božji. Nudi mu i svu slavu svijeta, ako mu se pokloni. Odgovarajući đavlu i spremno odbijajući njegove ponude Isus je nama pokazao kako trebamo misliti i djelovati. Kruh je važan, ali nije sve, nije dosta. Bez Božje riječi i s obiljem kruha čovjek će biti gladan i ništa ga neće moći nasititi. Čovjek nema pravo Boga iskušavati, nema pravo poigravati se Božjom ljubavlju iako ga Bog neizmjerno voli. To je protivno ljubavi i Božjem putu. Čovjek svoju moć najbolje može osjetiti i živjeti ako ljubi i služi, baš kao Isus. Potrebno je odbiti s vjerom i Božjom snagom, svaku slavu koju đavao može dati i nikada mu se ne treba klanjati. Samo se Bogu treba klanjati, svim srcem i dušom, jer klanjanje njemu donosi istinski život i slavu koja raste iz poniznosti. Samo je Isus u potpunosti odbio ove kušnje, a svi smo mi barem ponekad popustili, posrnuli, pogriješili. No, upravo je zato Isus došao, prihvatimo novu priliku ove korizme i  tamo gdje smo prije pogriješili sada ostanimo čvrsti u Gospodinu. Vježbajmo ovih dana u molitvi i odricanju. Molimo Gospodina neka promijeni i obrati naše srce.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow