ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Preobraženje

Prisjećam se vožnje velikim taksijima na goru Tabor, nedaleko od Nazareta. Uz Isusa su Petar, Jakov i Ivan. Događa se nešto veliko, čovjeku teško shvatljivo. Nebo i zemlja se su združeni, Isus, Mojsije i Ilija u neopisivom svjetlu razgovaraju. Isusove su haljine i lice prepune svjetlosti. Svjetlo Božje obasjalo je i učenike i oni su potreseni i preplašeni, ne mogu shvatiti ovaj sjaj  koji ih nadilazi. Ovo svjetlo, koje ih je preplavilo i ispunilo neće ugasnuti ni u tami Velikog petka. Od njega će ostati  iskra nade koja će ih voditi svjetlu Uskrsa. Vrijeme je preobraženja. Vrijeme je za obraćenje i promjenu. Dopustimo Duhu Božjemu neka nas oblikuje. Već najmanje svjetlo dobrote, ljubavi koju možemo učiniti preobražava nam život.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow