ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Onaj tko ju je iskusio zna kako je žeđ teška, a kakvu utjehu donosi, i koliko je dragocjena, čista, pitka voda. Narod žedan slobode, osjeća žeđ u pustinji. Čim malo potraje, buni se, jer nema duboke i snažne vjere. Izabrani narod često se buni protiv Mojsija i Arona, ali preko njih buni se i protiv Boga koji je zadnji i prvi, odgovoran za njihov izlazak iz ropstva. Težina žeđi prelijeva se gorčinom iz žednoga tijela u žednu dušu. I to tamo od početaka. O, kad bismo imali strpljenja duboke vjere.

Isus i žena Samarijanka. Jakovljev zdenac. Planirani susret. Gospodin je poznavao žeđ ove žene, duboku žeđ za istinskom ljubavi. Kako bi mogao utažiti njezinu žeđ i olakšati joj on s njome zapodijeva razgovor i moli je da ugasi njegovu žeđ. Kroz razgovor joj otkriva istinu o njezinom životu i ona u njemu prepoznaje najprije proroka, a onda Mesiju. On joj srce, u susretu s njom, ispunja Živom vodom, svojim Svetim Duhom. Tu u njezinim dubinama, u hramu njezine duše, Isus otvara izvor života koji struji iz Očeva i Sinova Duha. Ispunjena njegovom blizinom, ljubavlju i istinom koja joj otvara srce i oči žena odlazi i druge dovodi njemu, izvoru života. Možda i nas, u nekoj našoj žeđi iznenadi njegova blizina. On je blizu i može ugasiti našu žeđ. Dođi, Gospodine Isuse!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow