ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Otvori mi oči, Gospodine!

Prvo čitanje uči nas da je Božji pogled drugačiji od ljudskog: "Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu."  Ni vid ni sljepoća nisu isti u našim i Božjim očima. "Tko je kriv...?, pitaju učenici, a Bog želi onima koji vide otvoriti oči srca, oči vjere, po ovome slijepcu od rođenja. Od kala Isus mu namaza oči i posla ga neka ide s povjerenjem i opere se. I slijepac je progledao očima tijela i vjere. Milost koju je doživio preobrazila mu je srce i on je povjerovao Isusu. Naprotiv, farizeji, zdravih očiju i intelektualno, vjerski nadmoćni, postaju slijepi jer ne žele povjerovati. Strašno je biti slijep kod zdravih očiju! Ako ne vidiš dobro, ako ne razumiješ dobro, zavapi danas srcem i zamoli Gospodina da ti otvori oči. Otvorenim očima, Božjim pogledom čovjek vidi drugačije, na novi način. Upravo nam to treba, čisto srce koje će dobro vidjeti. Gospodine molim te, otvori mi oči. Daruj mi svoj pogled kojim ću dobro vidjeti zašto sam tu te kamo i kako trebam dalje.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow