ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Slavimo blagdan Božanskog milosrđa koji je sveti Ivan Pavao II ustanovio 2000. godine, prema Isusovoj objavi svetoj sestri Faustini Kowalskoj. Kroz duga stoljeća ova, 2. vazmena nedjelja zvala se Bijela nedjelja, po katekumenima koji su cijeli tjedan nakon krštenja nosili bijele haljine, znak čistoće od grijeha zadobivene Kristovom krvi. „O krvi i vodo što potekoste iz srca Isusova, kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe…“,  molimo na kraju krunice Božanskog milosrđa.  Iz ovog je izvora, iz Isusova probodenog srca provrla voda krštenja koja nas je očistila od grijeha, i krv Isusova, život dušama, a u koju otajstveno ulazimo uvijek kad slavimo euharistiju. Krv i voda, krštenje i euharistija, život koji nam je darovan po Isusovoj muci i smrti, najveći je dar koji je ikad darovan i  koji se ikada može primiti. To je dar neizmjerne, neshvatljive ljubavi, plaćene za naše otkupljenje od grijeha. Naše pr omašaje, zloće, nepravde koje bi nas uništile, na svoja je leđa uzeo sam Sin Božji i dragovoljno je prinio samoga sebe, do smrti na križu. Nikada nećemo do kraja shvatiti tu čistoću i ljepotu, tu snagu i dubinu ljubavi Božje kojom smo otkupljeni. Isus se dugo vremena ukazivao svetoj sestri Faustini Kowalskoj. Dao joj je zadatak podsjetiti na njegovo srce probodeno našim grijesima iz kojega izviru dvije zrake ljubavi i milosrđa, zrake koje nas žele dodirnuti, u nas unijeti svjetlo i spasiti nas za svu vječnost. Sveta Faustina bila je izabranica koja je trebala cijelom svijetu navijestiti Božje milosrđe, posebno upravljeno najvećim grješnicima. I mi smo dužni, kada to shvatimo i doživimo, ovo svjetlo. ove zrake milosrđa navijestiti drugima i moliti da i njih dotakne i spasi. "Isuse, uzdam se u tebe! Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu!"

Mijo Rak

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow