ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Jesi li i ti na putu za Emaus?
Možda i ti, u ove uskrsne dane, opterećene mnogim mukama, poput Kleofe ili onog drugog Isusovog učenika, razočaran odlaziš starim stazama, u neki svoj Emaus? Zbunila te jeza smrti, patnje, tjeskobe koju gledaš i o kojoj slušaš? Nisu ti se ostvarili planovi, tako dobro isplanirani… Možda te zbunjuju žene koje su našle otvoren grob i njihov navještaj o anđelu koji svjedoči:“ Isus je živ!“ Sve je to zbunjujuće i previše za tebe i najjednostavnije je otići, vratiti se već prije uhodanim stazama. Budi siguran: ni tebe Gospodin nije zaboravio! Iz dana u dan Njegov te pogled, pun ljubavi, prati. I tebe želi susresti i pitati o razlogu tvojeg straha i razočaranosti. Reci mu iskreno, s poštovanjem, u molitvi, sve ono što ti je na srcu. On će ti, kao i onoj dvojici učenika otvoriti oči i zapaliti srce svojim Duhom, svojom riječi i probudit će u tebi opet žar: toplinu i svjetlost uskrsnuća. Kad k sebi dođeš od malovjernosti, poput učenika, i ti kreni i svjedoči: “I ja sam ga prepoznao u lomljenju kruha…Tu je... I ja sam ga prepoznao kad je s mog srca, svojom snagom i nježnošću maknuo kamen grobni…“ Budi radostan, Isu je živ! „Uskrsnu Isus doista, u ranu zoru uskrsnu!“
Mijo Rak

 

 

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow