ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Isus je za nas, svoje učenike, mjerilo svega. On nam je u svemu put, istina i život. Njega slijediti mišlju, riječju, djelom, svim srcem, za nas je najveća mudrost. On se očitovao kao onaj koji želi služiti. Služiti  iz ljubavi, ne gospodariti, bitna je odrednica Isusovih vjernika. To je  značilo njegovo pranje nogu učenicima čime nam je dao primjer. Što ga je vodilo tome da želi služiti nama, grešnim i slabim ljudima? Jedini razlog bila je ljubav njegova presvetog srca. Ne zbog naše pravednosti već zbog njegove ljubavi on nam je želio služiti.  Božje srce izvor je silne, nježne, neizmjerne ljubavi. Isus vidi situaciju izmorenih i grijesima opterećenih ljudi, vidi čovjeka koji je u teškoći i njegovo srce je uznemireno zbog toga. Isus suosjeća s čovjekom. Nije hladan na ljudsko trpljenje već ga ono pokreće na djelovanje i pomoć čovjeku. Kakav je učitelj, takvi trebamo biti i mi, njegovi  učenici. Ni jedno nas razočaranje, grijeh, slabost naša ili bližnjih, ne smije zaustaviti na putu služenja i ljubavi braći i sestrama ljudima. Gledajući u Isusa, u kojem ćemo, jer je jedno s Ocem, prepoznati Očevu ljubav u Duhu Svetom i mi trebamo naći novu snagu za sućutno srce i djelotvornu ljubav. Po ljubavi će nas prepoznati kao Isusove učenike. „Po ovom će svi znati da ste moji učenici, ako budete imali ljubavi jedni za druge…“ Kršćanin bez djelatne ljubavi, bez milosrđa i sućuti nije kršćanin, nije u istini, nije na putu prema Ocu nebeskom. Tko je upoznao Isusa upoznao je i njegova Oca jer su oni jedno. U to zajedništvo Otac i Sin žele dovesti i nas po Duhu Svetom – Ljubavi Božjoj razlivenoj u srcima našim. Dopustimo mu danas da nas dodirne, izliječi i preobrazi. Dopustimo dan nas povede prema punini života u Očevom srcu.

Presveto Trojstvo: Oče, Sine i Duše Sveti, jedan i trojedini Bože, izvore punine života, hvala Ti jer si i danas tu, prisutni Bog. Zapali svoje svjetlo u srcima svojih vjernika. Prosvijetli nas, iscijeli nas, ražari toplinom i svjetlom svoga Duha naša srca da mognemo, usprkos svojim slabostima biti tvoje svjetlo koje će obasjavati ovaj tužni svijet.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow