ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U trenucima kada su mnogi putovi zatvoreni naša je nada Bog. On je temelj naše nade. On može i hoće ponovo otvoriti naše putove. Upravo je tako bilo kada je Filip došao u Samariju. Njegov navještaj Isusa Krista, iz iskrena i vjerna srca, pratila su mnoga znamenja, izlječenja, a iz opsjednutih, kažu nam Djela apostolska, izlazili su zli duhovi. Vjera se pokazala kao snaga za borbu. Vjera u Gospodina Isusa, ne dopušta nam boriti se bezobzirno, svim sredstvima, ali vjera nije slabost nego snaga. Kao da smo zbog nje ponekad slabiji, ali ta će se slabost u konačnosti očitovati kao snaga jer Bog će imati zadnju riječ. Nitko ga neće moći prevariti. Sve će se, svako srce, očitovati. Snaga vjere nije u tradicionalnom obdržavanju običaja i rituala već u čuvanju, življenju Božje riječ. Onaj koji srcem sluša i živi Božju riječ, samo taj Isusa stvarno ljubi. Onaj koji bližnjega stvarno ljubi i spreman mu je u poteškoći pomoći taj je pravi Isusuv učenik. Toga riječ Božja obrezuje i on je spreman svoju samovolju rezati da bi ostvario Isusovu riječ: „Tko ima moje zapovijedi i čuva ih taj me ljubi…“ Onima koji ga slušaju Isus obećava Duha Branitelja, Duha istine kojega oni koji ne ljube, oni od svijeta, ne mogu primiti i zato ostaju u tami. Oni pak, koji su Bogu istinski otvorili srce biti će ljudi nade, usprkos svega i moći će i kroz križ dati obrazloženje nade koja je u njima. Lijepo nam to kaže sv. Petar: „Ta uspješnije je trpjeti, ako je to Božja volja, čineći dobro, nego čineći zlo.“ Budimo uspješni: uzdajmo se u Gospodina. S njime se na kraju, uvijek pobjeđuje.

Mijo Rak

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow