ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župne kateheze za prvopričesnike i firmanike se odgađaju do daljnjega zbog novonastale epidemiološke situacije. Hvala na razumijevanju. +++

Ovom zbirkom željeli smo sačuvati višeglasno pjevanje zastupljeno u župi i općini Sveti Juraj na Bregu te ostaviti mlađim generacijama u nasljeđe.

Smatramo da je pozamašan glazbeni opus voditelja Zbora Milovana Horvata bio i jest vrijedan da bude sabran na jednom mjestu i objavljen u obliku zbirke. Ova zbirka svjedoči o tradiciji četveroglasnog i višeglasnog zborskog pjevanja u našem kraju za čije je očuvanje itekako zaslužna glazbena obitelj Horvat.

O kvaliteti tih skladbi i glazbenoj vještini autora ne svjedoči samo učestalost njihovih izvedbi na području Varaždinske biskupije, nego i glazbeno nasljeđe obitelji Horvat.

Odlična suradnja Milovana Horvata s pjevačima Zbora pridonosi velikom broju članova, utječe na poboljšanje kvalitete života mještana te ugledu naše Župe i Općine van njezinih granica, pa i van Hrvatske. Uz sve navedeno, potpuna predanost glazbenom životu, vodstvo Zbora sa svim njegovim sekcijama i završena orguljaška škola Varaždinske biskupije, dovoljni su argumenti koji svjedoče o vrijednosti i važnosti objavljivanja ove zbirke skladbi.

Zbirka sadrži ukupno 90 skladbi sakralne i svjetovne tematike za mješoviti i muški zbor.

Promocija ove zbirke nije održana zbog epidemioloških mjera i proglašene pandemije. Nadamo se povoljnim vijestima u tom smislu u skoro vrijeme, pa da se zbirka promovira na dostojan način.

Projekt je uz sredstva iz proračuna Općine, sufinanciran i sredstvima župe Sveti Juraj na Bregu.

 

Marta Lončar-Vinković

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73