ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Prve nedjelje došašća, 03. prosinca 2023. godine, na svetim misama prisjetili smo se 20 godina rada Caritasa župe Sveti Juraj na Bregu. Na samom završetku svete mise, članice Caritasa predstavile su ukratko svoj dvadesetogodišnji rad:

"Počeli smo kao mala zajednica sa svega 2-3 člana. Rasli smo, radili i razvijali se. Zajednica se povećavala iz godine u godinu i radili smo sve više i više. Ali neću danas nabrajati što smo sve radili u ovih 20 godina. Jer, ako nas niste primijetili, ako vas nismo zainteresirali ili uključili u svoj rad, znači da nismo radili dobro ili nismo radili dovoljno. I neću nabrajati sve vrijedne ljude koji su se kroz godine uključili u rad Caritasa, jer iako nekih već nema među nama, svi su oni bili, ili su još dio ove župe, dio naših obitelji. Reći ću hvala svima koji su se na bilo koji način utkali u ovih 20 godina, bilo donacijom, bilo ručnim radovima, bilo pečenjem kolača ili time što su podržavali svoje bake, svoje majke i sve koji su se uključili u rad Caritasa.

Djelovanje Caritasa ne možemo i ne smijemo svesti samo na borbu protiv materijalnog siromaštva, iako je to najčešći način rada mnogih humanitarnih organizacija. Na to podsjeća i papa Benedikt XVI. u enciklici „Bog je ljubav“ (...) „Ta ljubav ne pruža ljudima samo materijalnu pomoć, već također okrjepu i brigu za dušu, što je često potrebnije od materijalne pomoći.“ Često su potrebe puno veće od mogućnosti, no Sveta Majka Terezija je rekla: „Ne možemo uvijek nahraniti stotine ljudi, ali možemo nahraniti jednog čovjeka. Dakle, nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.“ Definicija siromaštva danas se uvelike razlikuje od one od prije 20, 30 ili više godina. Danas ne nedostaje toliko kruha, ali nedostaje poštovanja, i ljubavi i brige za čovjeka, za djecu, za roditelje, za djedove i bake.

Prošle nedjelje nam je u Evanđelju po Mateju Krist Kralj poručio: „Što god učiniste, jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“. Neka nam ove Isusove riječi budu poticaj i nit vodilja u životu i radu. "

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30