ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U ranim jutarnjim satima 1. prosinca 2023., šezdesetak župljana župe Sveti Juraj na Bregu i Vratišinec krenuli su, kroz Sloveniju i Austriju, put Južne Moravske u Češkoj.

Prvog dana hodočasnike pratila je kiša cijelim putem, a dolaskom u Česku dočekao ih je lagani snijeg. No vremenske prilike nisu pokvarile razgledavanje povijesnog grada Mikulova poznatog po moravskom nacionalnom muzeju. Nakon razgledavanja grada hodočasnici su se zaputili prema dvorcu Lednice, koji je smješten na granici triju država: Češke, Slovačke i Austrije. Dvorac je u 13. stoljeću izgradila poznata plemićka obitelj Liechtenstein. U sklopu dvorca nalazi se kapela sv. Huberta u kojoj su župnici zajedno sa hodočasnicima slavili svetu misu.

Na kraju dana posjetili su poznate podrume u Vinariji Kapličky Zaječi otvorene 2005. godine uz zajedničku večeru i bogatu degustaciju domaćih sortnih vina. Noćenje je bilo u Brnu.

Drugog dana hodočašća započeli su razgledavanjem Brna, drugog po veličini grada u Češkoj. Uz razgledavanje prekrasnih povijesnih znamenitosti u centru grada (Dvorac Špilberk, Namesti Svobody, Zelny Trh, Katedrala Sv. Petra i Pavla, kapucinski samostan, Crkva sv. Jakova) hodočasnike je pratila prava zimska idila.

Nakon razgledavanja grada, krenuli su put Bratislave u Slovačkoj, gdje su obišli poznate povijesne znamenitosti Bratislave. Hodočasnicima je ostavljeno dovoljno slobodnog vremena kako bi u kasnim popodnevnim satima uživali u čarima Adventa u Bratislavi.

Ovo prekrasno dvodnevno putovanje zaključeno je zajedničkom večerom u poznatoj pivnici Bratislava Flagship restaurant, nakon čega su, obogaćeni doživljenim ljepotama Južne Moravske i zajedništvom, krenuli prema svojim domovima.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17