ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

Uoči najradosnijeg blagdana – Božića, u subotu 23. prosinca 2023. godine, Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu održao je tradicionalni Božićni koncert u župnoj crkvi Svetog Jurja mučenika u Lopatincu.

Koncert pod nazivom „Tiha noć“ otvorila je istoimenom pjesmom Ženska vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom gospođe Monike Petričević. Uz njih, ovu glazbenu večer božićnim pjesmama obogatile su ostale sekcije Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu: mješoviti zbor, muška vokalna skupina i dječji zbor pod vodstvom gospodina Milovana Horvata.

Uz domaćine ovog koncerta nastupila je KUU Zasadbreg sa svojom Ženskom vokalnom skupinom koju vodi gospođa Ivana Tkalec i tamburaškim sastavom pod ravnanjem gospodina Miroslava Novaka. Uz njih nastupili su dugogodišnji gosti i suradnici: gospođa Jelena Horvat na klavijaturama te gospodin Nenad Šajnović na harmonici.

Prije samog završetka koncerta sa nekoliko riječi pohvale i podrške svim prisutnima obratio se župnik župe Sveti Juraj na Bregu. A nakon njegovih riječi svim izvođačima i posjetiteljima upućena je riječ zahvale.

Zajedničko druženje nakon koncerta nastavljeno je na prigodnom domjenku u dvorani Pastoralnog centra, pored župnog dvora.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37