ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U utorak, 13. veljače 2024. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljeno prvo ovogodišnje proštenje povodom blagdana Svetog Valentina. Misno je slavlje predvodio nekadašnji bogoslov i đakon naše župe, vlč. Miro Denac, župnik župa Donji Mosti i Miholjanec, a sudjelovali su i vlč. Josip Horvat,  preč. Ivan Herceg, dekan iz Nedelišća, vlč. Nikola Markušić iz Orehovice i vlč. Mislav Mikac iz Gornjeg Mihaljevca uz domaćeg župnika vlč. Danijela Bistrovića. Okupio se lijepi broj vjernika koji su dali slavu Bogu i svetom Valentinu.

U svojoj je homiliji vlč. Denac govorio o svetom Valentinu koji je cijeli život posvetio ljubavi prema Bogu i bližnjemu svjedočeći za Isusa Krista. Zato je i danas slavljen svetac u Katoličkoj Crkvi i štuje se kao zaštitnik od padavice i mnogih bolesti. Njegov nam primjer života pokazuje da se vrijedi žrtvovati za Krista, čak i onda kad je najteže, kao što je bilo u godinama progona kršćana.

Svetog Valentina ne treba povezivati sa zaljubljenošću kao što se to čini u modernom društvu. On je, prije svega, Božjom ljubavlju i dobrotom pokazao kršćansku ljubav koja je neizmjerna i vječna. Na euharistijskom slavlju molili smo da po zagovoru svetoga Valentina budemo uvijek uz Isusa Krista koji je za nas umro i uskrsnuo i da tako jačamo u vjeri. Na kraju mise župnik zahvalio je Bogu na lijepom vremenu, svim svećenicima i štovateljima svetoga Valentina na sudjelovanju, preporučivši sve u molitve da se okupljamo i dalje na proštenjskim misama. Neka Gospodin blagoslovi sve okupljene i neka nas sveti Valentin u zdravlju čuva kao i do sada kako bismo radosno koračali Kristovim putem.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45