ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Uoči treće korizmene nedjelje, u maglovito subotnje jutro,  2. ožujka 2024. godine, krenuli smo na tradicionalni križni put selima naše župe. Pobožnost križnoga puta započela je jutarnjom Svetom Misom u 7.30 sati, u župnoj crkvi. Nakon Svete Mise i prve postaje krenuli smo kroz  Lopatinec, put Brezja, Malog Mihaljevca i Zasadbrega, a posljednju postaju izmolili smo vrativši se u župnu crkvu.

U hodnji i razmatranju križnoga puta Tomislava Ivančića, sudjelovalo je mnoštvo domaćih vjernika, ali i vjernika iz drugih župa. Radosno su se izmjenjivali razmatrajući pojedine postaje, a pjevanje je predvodio župni zbor. Ovakvim načinom vršenja pobožnosti križnog puta, kao i određenim fizičkim naporom, pritjelovljujemo se muci Isusa Krista, koji je prije više od 2000 godina ulicama  Jeruzalema prošao svoj posljednji hod i tako podnio žrtvu za sve nas.

Za sve sudionike, na postajama križnog puta, pripremljena je okrjepa pecivima, kolačima i pićem. Na tome posebno hvala mještanima svih sela kojima je prolazio križni put, a koji su se na bilo koji način uključili u pripremu i organizaciju.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43