ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U utorak, 23. travnja 2024. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljeno proštenje povodom blagdana Svetog Jurja. Na svečanoj misi u 11 sati okupio se lijepi broj vjernika, štovatelja svetoga Jurja, koji su svojim sudjelovanjem dali slavu Bogu moleći za jakost i snagu u životnim izazovima. Euharistiju je predvodio župnik iz Međurića (Požeška biskupija), vlč. Pavle Filipović, uz suslavlje dekana preč. Ivana Hercega i nekolicine svećenika našeg dekanata, umirovljenog svećenika vlč. Josipa Horvata te nekadašnjeg župnika naše župe vlč. Ivice Puškadije iz Gornjeg Kneginca i domaćeg župnika, vlč. Danijela Bistrovića, koji je u 18 sati predvodio župnu svetu misu.

Predvoditelj misnoga slavlja u svojoj je homiliji govorio o čudesima koja mi tražimo iz zabave smatrajući ih nevjerojatnima jer ih sami ne možemo lako postići i o čudesima u duhovnom smislu, koja Bog čini iz ljubavi prema svima nama. Sveti je Juraj bio Božji sljedbenik, na neki način i Božje čudo, jer mu je Bog dao snagu da izdrži sve boli i pritiske. Crkva ga zato štuje kao mučenika koji je bio spreman položiti život za Isusa Krista. Bio je vođen središnjim ljudskim i duhovnim vrlinama koje oblikuju svakoga čovjeka dobročinitelja. Najviše se isticala poniznost, hrabrost i razboritost i čeznuo je za vjerom i strpljivošću bez kojih, dakako, nema duhovnog rasta ni jakosti. Na misi smo uputili molitve Gospodinu za sve okupljene, za cijelu kršćansku zajednicu i sve štovatelje svetoga Jurja koji su preminuli. Svi su oni nastojali slijediti put našega župnog zaštitnika. Na kraju misnoga slavlja domaći je župnik zahvalio Bogu na mogućnosti proslave proštenja, župnom zboru na čelu s kantorom Milovanom Horvatom i svima koji su omogućili da proslava ove euharistije bude svečana, uključujući svećenike koji su stigli i uveličali radost susreta s Gospodinom i svetim Jurjem. Snaga i jakost našeg župnog patrona neka nas prati i dalje uz dobro zdravlje da bismo i dogodine u kršćanskoj radosti mogli proslaviti proštenje i da bismo u svojim izazovima ostali Bogu vjerni kako nas je sveti Juraj naučio.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37