ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U nedjelju, 12. svibnja 2024. godine, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je prva sveta pričest. Prvopričesnici, njih 52, vrijedno su se pripremali cijelu školsku i vjeronaučnu godinu na župnom vjeronauku i u školi za primanje sakramenta euharistije, a na Majčin dan, u zajedništvu sa svojim roditeljima, krsnim kumovima, bakama i djedovima, učiteljima i vjeroučiteljima i cijelom župnom zajednicom, u radosti su proslavili dolazak Isusa Krista kojeg su primili kao svoga prijatelja.

Misno je slavlje predvodio domaći župnik, vlč. Danijel Bistrović, koji je u svom duhovnom razmišljanju prvopričesnicima ispričao priču o jednoj djevojčici koja je svojoj starijoj sestri željela za rođendan pokloniti vrijednu ogrlicu od tirkiza koju je našla kod draguljara. Kako nije imala čime platiti, samo sitnim novčićima i igračkama, rekla je trgovcu kako su sestre ostale bez roditelja pa se starija sestra o njima brine, a kako bi je taj dar baš razveselio. Dala je sve što je imala u limenoj kutiji i iznenadila stariju sestru koja je potom otišla do istoga trgovca da ga pita koliko košta ovaj poklon na što je draguljar odgovorio kako je od njih dviju naučio mnogo o životu i neka samo uzme svoj poklon za rođendan pošto je djevojčica platila dovoljno. Zaključio je kako mu se život promijenio i više mu nije bilo važno bogatstvo jer život se sastoji od ljubavi kakvu su dvije sestre pokazale jedna prema drugoj i njemu samome. Upravo nas takva ljubav, kaže župnik, dovodi do Isusa Krista kojega prvopričesnici s radošću primaju, a župna se zajednica s njima veseli. Na tu smo nakanu molili za slavljenike i njihove roditelje, braću i sestre, krsne kumove, sve članove obitelji, prijatelje, učitelje i vjeroučitelje, kako bi vjera i dalje rasla u njihovu životu. Primatelji euharistije svoju su radost iskazali recitacijama i pjesmom i njihovo je veselje veliko. Neka sve njih prati snaga Duha Svetoga kako bi se ova radost u njima sačuvala. Na kraju je župnik zahvalio svima koji su dali svoj doprinos ovom slavlju i radosti svih prvopričesnika, posebno prvim svjedocima njihove vjere: roditeljima i vjeroučiteljima. Ohrabreni našim molitvama, neka uvijek i svugdje pronađu radost života, osobito na svetoj misi, gdje ih čeka Isus Krist koji se na svakom misnom slavlju daje pod prilikama kruha i vina. Tijelo Kristovo neka jača svakoga od njih na Božjemu putu.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27