ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na dan Pedesetnice, u nedjelju, 19. svibnja 2024. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu 49 firmanika primilo sakrament Svete Potvrde. Misno je slavlje predvodio preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, uz suslavlje domaćeg župnika vlč. Danijela Bistrovića te vlč. Nikole Samodola, vlč. Josipa Horvata i prof. Nenada Malovića. Okupio se lijepi broj vjernika koji su proslavili blagdan Duhova i prvi dan proštenja u župi. Predvoditelj euharistijskog slavlja podijelio je sakrament potvrde krizmanicima potaknuvši sve njih zajedno s roditeljima i kumovima i cijelom zajednicom vjernika na molitvu kako bi silazak Duha Svetoga bio na radost svih primatelja tog sakramenta, baš kao što se dogodilo i prvoj Crkvi i apostolima.

Primajući Duha Svetoga, primamo i oslobođenje od svakoga straha jer tko u Duha Svetoga vjeruje, jasno spoznaje što je dobro i sigurniji je na Gospodnjem putu. Zahvaljujući roditeljima i svim članovima obitelji, učiteljima i vjeroučiteljima i župniku, ovogodišnji su se firmanici odlično pripremili za proslavu primanja krizme, a svima su njima i zahvalili što su ih podržavali sve do sada. Na kraju misnoga slavlja župnik je zahvalio Trojedinome Bogu na lijepom vremenu i što nas je okupio na ovom slavlju, svim firmanicima koji su se od jeseni pripremali, roditeljskoj podršci slavljenicima, bez čega ne bi dobili sigurnost u vjeri koju sada imaju, ali i svim nastavnicima na prenesenim znanjima. Zahvalnost je također upućena predvoditelju slavlja Svete Potvrde i svećenicima na dolasku te svima koji su dali svoj doprinos proslavi blagdana Duhova. Svim ovogodišnjim krizmanicima od srca čestitamo i preporučamo ih u svoje molitve da u svim svojim izazovima, od lakših do težih, nikada ne posustaju sa spoznajom da ih Duh Sveti vodi u donošenju životnih odluka. Neka se njihova radost produlji i na kraj školske godine i neka osjete zaštitu Isusa Krista koji je cijeloj Crkvi poslao Duha Svetoga da nas od svih naših nesigurnosti brani i štiti.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42