ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na Duhovski ponedjeljak, 20. svibnja 2024. godine, u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Svetom Jurju na Bregu proslavili smo drugi dan duhovskog proštenja, ujedno i blagdan Marije Majke Crkve, kada se sjećamo i posvete naše crkve.

Misno je slavlje u 11 sati predvodio župnik dviju podravskih župa, Sigetec i Drnje, vlč. Mario Kaniški, uz suslavlje domaćeg župnika vlč. Danijela Bistrovića i svećenika našeg dekanata na čelu s preč. Ivanom Hercegom.

Marijini štovatelji i ove su godine s mnogo zahvalnosti sudjelovali na euharistijskom slavlju, a predvoditelj mise iznio je važnost Blažene Djevice Marije, koja je s radošću iščekivala silazak Duha Svetoga kako je Isus obećao svojim učenicima. Majka Crkve svake nas godine okuplja da bi slomila naše grijehe i ujedinila nas oko Isusa i tako je postala našom duhovnom majkom, jednako kao što je u evanđeoskom tekstu Isus učeniku Ivanu, kojega je ljubio, rekao „Evo ti majke.“, a Mariji „Evo ti sina.“ U trenutku svoje muke. Upravo se tim činom pokazalo kako Marija pripada svima koji ljube Gospodina, a u isto vrijeme svaki čovjek na taj način prima spasenje. Na kraju euharistije domaći je župnik zahvalio Bogu, svim okupljenim svećenicima i štovateljima Blažene Djevice Marije što je i ovogodišnje proštenje proteklo vrlo lijepo i svečano. U toj smo radosti zapjevali marijansku pjesmu „K suncu prosi vsaka roža“ s nadom da ćemo se i dogodine okupiti s jednakim veseljem i proslaviti duhovsko proštenje ispunjeni snagom Duha Svetoga.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow