ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U četvrtak, 30. svibnja 2024. godine, u župnoj je crkvi svetoga Jurja mučenika u Svetom Jurju na Bregu svečano proslavljen blagdan Tijelova. Dan je to kada Crkva štuje Isusa Krista čije tijelo primamo u svetoj pričesti na euharistijskom slavlju. Mnogobrojni vjernici proslavili su svetu misu koju je predvodio domaći župnik vlč. Danijel Bistrović. Slaveći Tijelovo, katolički vjernici prisjećaju se Isusove posljednje večere na Veliki četvrtak, kada je ustanovljena euharistija, i od tada Kristova je prisutnost i blizina duhovno vidljiva svaki put kada slavimo svetu misu.

Upravo je o prisutnosti i blizini bilo riječi u homiliji. Mi često tražimo da netko, tko je daleko, bude na bilo koji način blizu, makar bio i u mnogo udaljenijoj zemlji, pa mu se želimo javiti kako ne bismo bili sami. Mnogo puta bivamo sami i u mnoštvu ljudi, ovisno o bliskosti s ljudima, a možemo u samoći biti povezani s nekim koga prihvaćamo i tko nam je blizak. Isus Krist upravo svojom blizinom u svetoj misi otkriva nam da nismo sami i primanjem tijela Uskrsloga Gospodina zapravo bivamo s Bogom trajno povezani i bliži svom cilju, a to je život u vječnosti. U toj smo radosti i povezanosti s Gospodinom i ove godine nastavili proslavu Tijelova tijelovskom procesijom u krugu crkve. Kroz četiri smo postaje Bogu uputili svoje molitve da zauvijek budemo svjesni Božje prisutnosti među nama i da Gospodin Isus Krist ostane našom pokaznicom kao i do sada. U procesiji su i ovoga puta sudjelovali vatrogasci s područja Svetoga Jurja na Bregu. Na kraju je domaći župnik zahvalio dragom Bogu na lijepom vremenu i svima koji su proslavu Tijelova učinili svečanom i radosnom. Ohrabreni Kristovom blizinom i prisutnošću, koračajmo i dalje hrabro Gospodnjim putem.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14