ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

CZESTOHOWA

KRAKOW  – BRATISLAVA

16.08.-19.08.2011.

 

1. dan

Polazak oko ponoći ispred župnog dvora. Vožnja autobusom visoke turisičke klase prema Poljskom nacionalnom Marijanskom svetištu Jasna Gora u Czestochowi – najpoznatijem poljskom marijanskom svetištu, koje je više puta pohodio pokojni papa Ivan Pavao II., a gdje se nalazi ikona crne Madone. Sveta Misa u svetištu. Razgled cijelog svetišta: Bazilika, Riznica, Arsenal, Zvonik… Mogućnost za zajednički Križni put i slobodno vrijeme za odmor, privatne pobožnosti, kupovinu… Smještaj u hotel.., večera, mogućnost večernjeg posjeta svetištu i prisustvovanje zatvaranju čudotvorne Marijine slike. Noćenje.


2. dan

Mogućnost odlaska na otvaranje čudotvorne Marijine slike u 6.00 sati. Doručak. Odjava iz hotela i odlazak do Auschwitza i posjet memorijalnom centru tj. Bivšem zloglasnom koncetracionom logoru Auschwitz uz vodiča na hrvatskom jeziku. Kraća vožnja do Wadowica, mjesta rođenja Pape Ivana Pavla II. Sveta misa i posjet rodnoj kući. Slobodno vrijeme za  degustaciju kremovki (kolač u kojem je uživao i sam Papa). Nastavak vožnje do gradića Kalwaria Zebrzydowska gdje se nalazi Križni put koji se prostire na 7 km² te se naziva i Poljska Golgota, a ima 42 crkve i kapele koje je Karol Wojtyla rado posjećivao. Ovaj Križni put nalazi se na UNESCO listi.  Vožnja do Krakowa. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan

Doručak. Odlazak na izlet u obližnju WIELICZKU- SREDNJOVJEKOVNI RUDNIK I MUZEJ SOLI u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej sa dvoranama koje su posvećene događajim i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala (mogućnost svete mise). Posjet svetištu Milosrdnog Isusa u kojem je časna sestra Faustina Kowalska primila objavu o Božanskom milosrđu. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča: DVORAC WAWEL SA KATEDRALOM, FLORIANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny) – NAJVEĆI TRG SREDNJEVJEKOVNE EUROPE KOJIM DOMINIRAJU DVA TORNJA GOTIČKE KATEDRALE SV. MARIJE SA NAJVEĆIM GOTIČKIM OLTAROM U EUROPI, slobodno vrijeme za odmor, kupnju suvenira, šetnju. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. dan

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Slovačkoj. Dolazak u TRNAVU, grad u kojem je Sv.Marko Križevčanin usavršavao svoje teološko i pastoralno znanje, a kojega se, zbog mnoštva crkvi i poznatog Trnavskog sveučilišta, naziva mali Rim. Razgled grada: crkva Sv.Nikole, crkva Sv.Helene, sjemenište i biskupska palača, gradska vijećnica, statua svetog Trojstva, grob Sv.Marka...Sveta misa... Dolazak u BRATISLAVU, slijedi razgled grada na Dunavu: TRG SLOBODE, KOLLAR I HODŽA TRG, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA , DVORAC , VRATA ST.MICHAELA, ULICA PROBST I KAPITOL, KATEDRALA ST.MARTINA, ULICA LORD, ULICA VENTURINI I ZELENA ULICA , GLAVNI TRG, VJEČNICA STAROG GRADA, PALAČA PRIMACIAL, HVIEZDOSLAVNI TRG... Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavicu… Mogućnost zajedničke večere i druženja u Bratislavi ili u Gradišću. Povratak kući s dolaskom u noćnim satima.

 

 

 

Cijena aranžmana:1 980 kn/osobi

 

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

prijevoz autobusom visoke turističke klase

2 polupansiona u hotelu s 3/4* u Krakowu,

1 polupansion u hodočasničkom hotelu u Czestochowi,

lokalni vodiči, stručna pratnja,

svi razgledi i izleti prema programu, Ulaznice za Auschwitz i rudnik soli Wieliczka,

Putno zdravstveno osiguranje,

troškovi organizacije i provedbe aranžmana, jamčevina.

Troškovi osobnih narudžbi

 

* mogućnost obročnog plaćanja do polaska

*upisi u tijeku uredovno vrijeme, i nakon svake sv. Mise

* za ovaj aranžman vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Obsido travel

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13