ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Najljepšim svetištima i gradovima srednje Italije

1. dan 10.4.2012

Polazak autobusom visoke turističke klase u 00:30h iz SVETOG JURJA NA BREGU . Ugodna vožnja Hrvatskom Slovenijom i Italijom do BOLOGNE razgled grada poznatog po sveučilištu i prekrasno očuvanoj gradskoj jezgri: katedrala San Petronio, prvo sveučilište u Europi, tornjevi Asignelli i Garrisenda, grob Sv.Dominika, Palazzo Enzo. Slobodno vrijeme za kušanje kojega od specijaliteta u ovom gastronomskom centru Italije(mortadela, pasta, itd…Slijedi vožnja do SAN MARINA. Razgled jedne od najminijaturnijih država na svijetu koju je po predaji osnovao Sveti Marin(kamenorezac sa Raba), razgled katedrale, triju dvoraca koji se nalaze na vrhovima Monte Titana, Palazzo del Capitano.Sveta misa..slobodno vrijeme…Smještaj u hotel na području poznatog turističkog centra RIMINI-ja.Večera.Noćenje, noćenje.

 

2. dan 11.4.2012

Doručak. Jutarnja šetnja i razgled RIMINIJA uz pauzu za kavu na obali Jadranskog mora..Nastavak vožnje prema ANCONI, te posjet svetištu LORETTO , znamenitom po svojoj kući koju su prema predaji anđeli donijeli iz Svete Zemlje, a jedna od postaja na tom putu bio je i naš Trsat. Razgled Svete Kuće i velebne katedrale.Sveta misa i slobodno vrijeme.Nastavak puta u pravcu Siene,smještaj u hotel.Večer,noćenje.

3. dan 12.4.2012

Doručak. Slijedi odlazak do Siene, razgled tog bisera Toskane i jedinog pravog rivala Firenci, a po mnogim stručnjacima jednog od najljepših srednjevijekovnih gradova svijeta: Katedrala (Michelangelo, Donatello, obitelj Quercia …), crkva Sv.Katarine(grob Sv.Katarine zaštitnice Europe), Piazza del Campo(svakako jedan od najljepših i najneobičnijih trgova Europe), Torre del Mangia, Loggia dei Merchanti, Banca Montepaschi di Siena… Vožnja do obližnjeg San Gimignana, srednjevijekovnog Manhattan-a, gradića koji je nekad imao sedamdesetak tornjeva koij su krasili vizuru grada, a danas pretvorenog u svojevrsni etno-gradić. Razgled grada te slobodno vrijeme za uživanje u šetnji prelijepim uličicama…Vožnja u pravcu Montecatini terma,smještaj u hotel..Večera,noćenje

4. dan13.4.2012

Doručak.. Odlazimo prema srcu Toskane, kolijevci renesanse, FIRENCI. Razgled grada: crkva Santa Maria Novella - Medičejske kapele - crkva San Lorenzo – Katedrala – Baptisterij - Giottov zvonik – trg Piazza Signoria - Palazzo Vecchio - Crkva Santa Croce – Uffizzi - Ponte Vecchio - Palača Pitti – Michelangelov trg. Nakon razgleda i slobodnog vremena posjet galeriji Ufizzi sa ulazom. Prije prema Hrvatskoj zaustavljanje na Michelangelovom vidikovcu sa kojega se pruža fantastičan pogled na ovaj uistinu jedinstven grad...Nastavak vožnje prema kućama sa dolaskom u ranim jutarnjim satima

CIJENA ARANŽMANA: 2100 kn/osobi

Aranžman uključuje: prijevoz autobusom visoke tur. Klase, 3 polupansiona u hotelima 3 / 4 * u Italiji prema programu, razgledavanje prema programu, stručna pratnja, duhovna pratnja, Organizaciju putovanja i jamčevinu, Putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za objekte koji se posjećuju

Aranžman ne uključuje:, troškove osobne potrošnje

  • za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Obsido travel

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8