ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Vokalni ansambl " Svjetlost " župe  Sv. Juraj na Bregu

 

Potaknuti Isusovom ljubavlju u veljači 2004.godine

nekolicina mladih skupila se u zajedništvo sa željom da pjesmom

slave Gospodina. Osnivači vokalnog ansambla bili su Vladimir Marciuš kao idejni začetnik i Milovan Horvat.

Prvi članovi ansambla:

-          Vladimir Marciuš

-          Milovan Horvat

-          Nikolina Bakač

-          Ruža Horvat

-          Monika Horvat

-          Valentina Petričević

-          Lana Galić

-          Ivana Vabušek

-          Davor Petričević

-          Kristijan Petričević

-          Emil Đuran

-          Dragutin Kocijan

Zbog velikog entuzijazma već za dva mjeseca u travnju 2004. godine gostuje na Caritasovom koncertu u Hlapičini.

U ljeto 2004. godine ansamblu se priključuju Melita Levačić i Nikol Tomašić,a u jesen Ines Novak, te sestre Petra i Josipa Nedeljko.

Ansambl ne propušta sudjelovanje na festivalima Sv. Cecilije u Varaždinu. S mješovitim zborom 2006. godine gostovao je u dvjema župama u okolici Bjelovara, u jesen te iste godine održava samostalni koncert u župi Sv. Nikole u Čakovcu. Zahvaljujući sve većem i zahtjevnijem programu i kvaliteti u ansambl se krajem 2006. i početkom 2007. priključuju novi članovi: Marta Vinković, Marko Čurin, Maja Čalopek i Monika Pintarić.

Ansambl prati sve manifestacije koje organizira Caritas župe Sv. Juraj na Bregu i vrlo se rado odaziva manifestacije humanitarnog karaktera. U 2007. godini dobiva novog člana, Karla Meglića, a 2008. godine mlade članove: Barbaru Toma, Tihanu Moharić i Ivana Kralj.

Nastup na božićnim koncertima već je tradicija, a 2009. godina značajna je po dvjema nastupima, obilježavanje 5. godine postojanja te nastup na festivalu ˝Žgančevih zapisa˝ u Vratišincu. Nakon Proslave 5. obljetnice priljučila se i Lea Kos.

Odlukom članova V.A. Svjetlost, od 2014. godine ansambl je prestao aktivno djelovati.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23