ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće u Češku 27.08.-31.08.2019. imamo dva slobodna mjesta sve informacije možete dobiti u župnom uredu+++

Poštovani/e međimurke i međimurci, ljudi dobre volje dragi župljani

Radostan sam što Vas mogu pozvati kao organizator na 100. Obljetnicu rođenja Vinka Kosa „naše gore lista“.Rođenog na ovim preljepim brežuljicima u selu Vučetincu, dana 10.07.1914. od  roditelja Petra i majke Ane r.Bistrović.

Smatram našom zajedničkom dužnošću da je došlo vrijeme da ispravimo povijest tj. da zavrijedi da bude poštovan, nakon tolikih godina prešučivanja.

Mnogi ga nazivaju: „pjesnik slomljena pera i neznana groba“ dovoljno jasno da ipak dadnemo dolično poštovanje i zahvalu za velike stari koje je činio pjesnik rodljub Vinko Kos.

Ova godina u ovoj župi biti će godina posvećena Vinku Kosu, te kroz razne sadržaje obilježit ćemo tu veliku obljetnicu.

I dio obilježavanja održat će se unutar dana  Općine i Župe, a to je blagdan Nebeskog zaštitnika Sv. Jurja, mučenika

24.04.2014. Okrugli stol, u organizaciji Matice hrvatske-Ogranak Čakovec na kojem će sudjelovati kniževni znanstvenici i gosti. Župa i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića organizirat će izložbu u prostorima Općine na temu Vinka Kosa

25.04. Glazbeno-poetski recital  u župnoj crkvi u Lopatincu sa početkom u 18.00. u organizaciji župnih zborova naše župe kao i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Pleškovca

26.04.  IV. Međunarodni filatelistički seminar, predstavljanje prigodne dopisnice i žiga, te izložba posvećana papi Ivanu Pavlu II prigodom proglašenja svetim

II dio- Na dan rođenja 10.07. sa misom za Vinka Kosa  u 18.00. u župnoj crkvi te otkrivanje ploće unutar cinktora župne crkve.

Budite i vi dionici 100. Obljetice od rođenja Vinka Kosa, od srca Vas očekujemo u Sv. Jurju na Bregu!

 

U Pleškovcu  20.01.2014.

vlč. Ivica Puškadija, župnik

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow