ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Na Četvrtu Korizmenu  Nedjelju  pod misom u 10.30. imali smo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika naše župe ukupno šezdesetero djece.

Nakon uvoda u misu u ime roditelja prvopričesnika Bruno i Dijana Šprajc, zamolili su župnika da djecu uvede u bližu pripravu za prvu pričest. Potom je slijedilo prozivanje svakog djeteta poimence, prvopričesnik dolazi u svetište i glasno kaže «Evo me».

 

Tada župniku daje cvjetić gdje je ime svakog prvopričesnika, te se stavlja na posebno pripravljeno mjestu u svetištu na pano. Nakon toga pred okupljenom zajednicom izriču obećanja da će redovno pohađati nedjelju sv. Misu, moliti barem jednu molitvu, ići redovito na vjeronauk i slušati roditelji i učitelje. Skupina prvopričesnika izrekla je i molitvu vjernika, tako da je bilo doista lijepo i dirljivo! Nakon svete mise bio je održan roditeljski sastanak prvopričesnika.

link na popis prvopričesnika

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10