ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

U subotu, 2. svibnja 2015. godine, u Malom Mihaljevcu slavljena je sveta misa u povodu spomendana sv. Florijana, kršćanskog sveca i mučenika, kojega su mještani Malog Mihaljevca, radi duge i bogate tradicije vatrogastva u tom selu, odabrali za svoga zaštitnika.

Na početku euharistijskog slavlja, vlč. Ivica Puškadija blagoslovio je novu veliku sliku svetog Florijana, rad domaćeg umjetnika Dragutina Zadravca i njegov dar svome selu za buduću kapelicu sv. Florijana u Malom Mihaljevcu. Prikazujući euharistijsku žrtvu kao zahvalu za sve pokojne vatrogasce sela, kao i za sve žive mještane sela – župnik Ivica Puškadija osvrnuo se na životopis ovoga sveca uz osobiti naglasak na sadašnji trenutak u kome su mladi izloženi svakovrsnom ognju suvremenih zala i u kome svi moramo biti vatrogasci koji brinu da plamen zla ne zahvati i proguta mlade u našoj sredini.

Višegodišnje želje mještana Malog Mihaljevca za svojom vlastitom kapelicom rezultirale su koracima za pokretanje izgradnje kapelice koji su već drugu godinu u tijeku. Organizaciju svih aktivnosti izgradnje kapelice koju zdušno podupire i župnik, vlč. Puškadija, preuzeo je Odbor za izgradnju kapelice u Malom Mihaljevcu na čelu s neumornim Ivanom Šafarićem koji nesebičnim zalaganjem, sigurnim koracima rješava problem za problemom te tako ostvaruje i svoju i želje mnogih Mihaljevčana. Pripremu sve potrebne dokumentacije za gradnju kapelice potpomogla je i Općina Sv. Juraj na Bregu, a trenutno se očekuje izdavanje građevinske dozvole, nakon čega se može započeti s izgradnjom uz nadu da će se u nju svojim prilogom (iako vremena nisu laka!) uključiti mnogi dobri ljudi kojima je na srcu da ovo selo dobije svoju kapelicu.

Izradu spomenute slike svetog Florijana, koja će krasiti unutrašnjost buduće kapelice u Malom Mihaljevcu, potpomogao je Odbor za izgradnju kapelice nabavom svega potrebnog likovnog materijala za njezinu izradu. Dao Bog da u svibnju iduće godine ona nađe svoje  zasluženo mjesto unutar zidova nove kapelice, a Mihaljevčani da s ponosom mogu reći da su i u teškim vremenima napravili korak prema većem zajedništvu mještana, te da su brigom o trajnim vrijednostima mladima današnjice, za mlade sutrašnjice, pokazali da su spremni pomoći u borbi s ognjem svakakvih opasnosti kojima su mladi u ovom današnjem svijetu izloženi.

Horvat Rajka

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16