ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Predstavljanje krizmanika

Na 5.korizmenu nedjelju pod poldanjom misom, naši ovogodišnji krizmanici imali su predstavljanje župnoj zajednici. Ukupno njih pedesedevetero. Nakon uvoda u misu slijedilo je prozivanje svakog poimence te krizmanik odgovara svoj:» Evo me». Time su se predstavili i ušli u bližu pripravu za podjelu Sv. Potvrde.

 

 

Ujedno su i pred okupljenom zajednicom ispovjedili glasno Apostolsko vjerovanje, priznavajući svoju zrelost i vjeru u Trojedinog Boga te ono što nalaže vjerovati Sveta Majka Crkva. Na misu su krizmanici molili molitvu vjernika osobito za sebe, svoje roditelji i okupljenu zajednicu. Nakon mise bio je roditeljski sastanak za krizmanike.

link na popis krizmanika

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25