ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna Tribina utorkom 07.12.u 18.00. Pastoralni centar, a gost večeri Zlatko Krznarić,dobro došli +++

Dana 11. Svibnja 2016.godine u prijepodnevnim satima u Biskupijskom ordinarijatu u Varaždinu, mons.Antun Perčić, kancelar, predao je vlč.Ivici Puškadiji, župniku Sv. Jurja na Bregu relikviju bl. Alojzija Stepinca. Relikvija ima potvrdu vjerodostojnosti od strane kard. Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i metropolite. Od današnjeg dana naša župa posjeduje dio relikvije kosti hrvatskog metroplite Bl. kard. Alojzija Stepinca.

„Relikvija lat. Reliquie znači djelovi tijela ili ostaci tijela onih koji su živeći, sada u nebeskoj domovini, bili po junačkoj svetosti života na ovoj zemlji časni udovi mističnog Tijela i živi hram Duha Svetoga. Obnovljeni Rimski misal naglašuje ispravnost običaja da se pod oltar koji treba posveti, stave moći svetaca. Stavljene ispod oltara moći upućuju na to da žrtva udova svoje izvorište i značenje crpi iz žrtve Glave, i simbolički izražaj zajedništva u istoj Kristovoj žrtvi, u žrtvi Crkve, pozvane na svjedočenje i krvlju vlastite vjernosti Zaručniku i Gospodinu“.

(Ivan Šaško Liturgijski simbolički govor, Zg 2005.)

Na Duhovski ponedjeljak kada naša župna zajednica slavi Posvetu Crkve  mons. Josip Mrzljak kod Misnog slavlja u 11.00.sati pohranit će moći Bl. Alojzija Stepinca u oltar i izvršiti posvetu crkve. Budite i vi dionici trodnevnice duhovne priprave i samog obreda posvete „drage nam  naše crkve“.

Bl. Alojzije Stepinče - moli i zagovaraj nas župljane Sv. Jurja na Bregu kod Trojedinog Boga!

 

Vaš župnik Ivica

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13