ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
++++++16.12.2018.Vjerunauk firmanika u 8.00. prvopričesnika u 9.00.+++Radionica za druge razrede 8.00.-10.00. 2a, 10.00. -12.00. 2b i 2c na župnom dvoru dobro došli!!! +++

10.9. 2016. u subotu slavljena je sveta misa zaziva Duha Svetoga na početku nove školske godine. Učenici su  nakon pokorničkog bogoslužja imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja te krenuti u  novu školsku godinu pomireni s Milosrdnim Ocem, ohrabreni Njegovom Riječju i okrijepljeni Njegovim Tijelom u slavlju svete mise koju je

predslavio  prečasni Ivica Bačani, župnik u  Virju, dok su učenici svojim ministriranjem, čitanjem liturgijskih čitanja, pjevanjem i molitvom  animirali ovo misno slavlje. Predslavitelj je u prigodnoj homiliji posvijestio kako je velika milost to što znamo ime svoje nebeske Majke Marije koja je Majka milosrđa te je pozvao vjernike na moćnu zajedničku  molitvu krunice u obitelji.

Misno slavlje završilo je svečanom procesijom oko glavnog oltara sa slikom Majke Božje Lauretanske.

Neka nas na svim našim putevima sve nas prati nebeski zagovor naše Majke!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75