ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Prepoznavši ljepotu druženja u pjesmi i molitvi i ove godine u subotu 10.09.2016. održan je VI. susret zborova i vokalnih sastava gornjomeđimurskog dekanata. Ulaznom pjesmom „O, Marijo Majko naša“ , više od 150 pjevačica i pjevača, započela je Služba riječi i kratka homilija domaćeg župnika Ivice Puškadije, a u pjevanju se osjetilo prisustvo naše nebeske Majke, te duh zajedništva, bliskosti, ljubavi i topline.

Uz našu mušku vokalnu skupinu i mješoviti zbor redom su nastupili:

Zbor župe Presvetog Trojstva iz Nedelišća, Mješoviti zbor KUD-a „Sv. Jeronim“ iz Štrigove, Mješoviti zbor župe Sv. Martin na Muri, ŽVS župnog zbora „Sveti Marko“ Selnica, Zbor župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Macinca, Crkveni zbor župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, Župni zbor „ Sveti Marko“ iz Selnice.

 

U sredini samog programa svojim prisustvom i pjevanjem počastili su nas i gosti, naši prijatelji, Mješoviti zbor župe Velika Polana u susjednoj Sloveniji, u pratnji svog župnika Borisa Tibauta.

Vještim najavama zborova kroz program nas je vodila naša predsjednica zbora, gospođa Marta Lončar – Vinković, zamolivši župnika Ivicu da zahvalnim riječima potakne još više truda u radu zborova i pjevanju Bogu na slavu.

Organizatori ovog susreta, kao i svih prijašnjih, su župa i zbor Sveti Juraj na Bregu. Nakon zborovanja i oproštajne procesije oko oltara Majke Božje Lauretanske nastavili smo s druženjem u Domu kulture „Jurica Murai“ u Pleškovcu.

Vjerujemo da ovakav susret može biti svojevrsna duhovna obnova svakome pjevaču i voditelju, slavljenje Boga svojim glasom radost u svakodnevnim životnim situacija.

Jer sve započinje pjesmom, a tko pjeva u srcu je bogat.

 

M. H.

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73