ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

22.09. 2016. U posjet našoj župi došli djelatnici, profesori, prorektori  i rektor dr. sc. Željko Tanjić iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Nalaze se na dvodnevnom razgledavanju Međimurja, a  upoznaju bogatu prošlost u gradu Zrinskih,i Međimurju, vrijedne ljude, ljepotu prirode. Jučerašnjeg dana upoznali su Donje Međumurje , a danas imaju u planu pogledati brdoviti dio Međimurja.

 

 

Najbolji počatak zasigurno je ova župa zbog bogate prošlosti,a i  najvećeg vrha Međimurja. Župnik vlč. Puškadija u crkvi je srdačno pozdravijo prisutne, nakon kratkog upoznavanja za prošlošću ove župe, posebno je župnik  istakno da u sadašnosti ima više rođenih nego umrlih,  te da samim time župa ima svjetlu budučnost.  Potom su razmjenjeni darovi između župnika Puškadije koji je rektoru poklonio pretisak Darovnice Nikole Zrinskog Sigetskog, CD našeg župnog zbora, te ciglicu kao suvenir naše župe.  Rekotor je poklonio župi  knjigu  Rektorski lanac Hrvatskog katoličkog sveučilišta, i druge poklone. Zajedničkom fotografijom ovjekovječili smo ovaj susret ispred slike Gospe Lauretanske, izmolivši posvetnu molitvu i zapjevavši pjesmu na čast Majci našoj.

Molimo i Bogorodičin zagovor za Hrvatsko katoličko sveučilšte.

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69