ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam,+++ Župna kateheza 26.01.2019. u 7.30. firmanici,9.00. prvopričesnici, 10.00.2.razred,u 11.00.1.razred Kateheze se održavaju u crkvi +++

ŽUPA SVETOG JURJA NA BREGU ORGANIZIRA

ZAHVALNO HODOČAŠĆE

U GODINI POSVETE ŽUPNE CRKVE

PUTEVIMA BL.ALOJZIJA STEPINCA

ZAGREBAČKA KATEDRALA – KRAŠIĆ

05.11.2016.

U izvanredenoj godini Božjega milosrđa hodočastimo u zagrebačku katedralu, zvanu još Stepinčeva katedrala i u rodno mjesto blaženog Alojzija Stepinca. Svako je hodočašće prilika za obnovu i rast u vjeri. Našu baštinu trebamo proučavati, upoznavati, čuvati i upoznavati s njom svoju djecu, kako bi im to bogato naslijeđe bilo putokaz kroz život.

Polazak ispred župne crkve u 8,00. Vožnja autobusom u smjeru Zagreba i Stepinčeve katedrale. Po dolasku posjet Muzeja blaženog Alojzija Stepinca. Kroz kratki dokumentarni film prisjetit ćemo se njegova života. Nakon filma  razgled te obilazak katedrale i groba blaženog Alojzija Stepinca. Kratka pauza.

Nastavak putovanja prema Krašiću, rodnom mjestu blaženog Alojzija Stepinca. Po dolasku razgled crkve gdje je kršten i živio blaženik. Razgled župnog stana gdje je kao zatočenik proboravio svoje zadnje godine i preminuo. Povratak prema Svetom Jurju na Bregu.  Dolazak u večernjim satima.

Cijena po osobi: 150 kn

Ručak je uračunat u cijenu kao i ulaznice

Za sva pitanja javiti se u župni ured.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 126