ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U okviru već tradicionalnog „Pozdrava Jeseni“ 16. po redu u organizaciji KUU-u Zasadbeg, svi izvođaći tj. gosti FS Luka Kramolca Šentanel, KUD Otrovanec iz Pitomače, Društvo ŠDO Juršinci  i ZUK Korana Zagreb imali su mogučnost upoznati povijest mjesta.

Najbolje mjesto za to je crkva Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu kao najstariji sakralni objakat, nazvana i Orjentirom Međimurja po prepoznatiljivoj arhitekturi i zvoniku koji je  na najvišem vrhu Međimurja. Župnik Puškadija upoznao je prisutne sa bogatom prošlošću mjesta i župe, sadašnjošću koja ima više rođenih nego umrlih, te planovima za budućnost. Na kraju svi prisutni zapjevali su marijansku pjesmu i izmoli molitve na svoje nakane, a susret je ovjekovječen sa zajedničkom fotografijom svih prisutnih ispred čudotvorne slike  Majke Božje Lauretanske.

 

Nakon fotografiranja crkve izvana i iznutra za uspomenu gosti su ponjeli pozitivne utiske iz naše crkve. U 19.00. susret je nastavljen u Domu Kulture u Zasadbregu, gdje je  bio upriličen bogat kulturno umjetnički program, svih izvođača i domaćina koji su predstavlili svoju baštinu. Najveće bogatstvo ovakvih susreta jest upozvanje ljudi i običaja koji su predstavljeni kroz koreografije  izvođača. Posebna čestitka upućena je i ovom prilikom malim folklorašima članovima KUU-a Zasadbreg na postignutom prvom mjestu na državnoj smotri u Kutini, što označava sjaju budučnost ovoj udruzi. Zahvala domačinima KUU-u Zasadbreg na predstavljanju širom Hrvatske i svijeta, i gostoprinstvu sa željom da takvih programa bude što više u našoj Općini i Župi.

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68