ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam,+++ Župna kateheza 26.01.2019. u 7.30. firmanici,9.00. prvopričesnici, 10.00.2.razred,u 11.00.1.razred Kateheze se održavaju u crkvi +++

U subotu 22. Listopada  okupljeni vjernici u župnoj crkvi oko Gospodnjeg oltara izmolili su slavnu krunicu koju je predmolio Sv. Ivan Pavao II, 1988. u Rimu zajedno sa zajednicom hodočasnika iz Hrvatske. Misno slavlje predvodio je župnik te okupljene potaknuo na zahvalnost prema životu i djelu Velikog pape koji je posebno volio našu domovinu Hrvatsku i sve stanovnike drage nam domovine. Riječima zahvalnost Bogu i Nebeskoj majci Mariji svojim svjedočanstvom  sveti Ivan Pavao II mnoge je ohrabrio, osnažio i učvrstio u vjeri. Poznate su nam riječi pape "Ne bojte se! Štoviše, širom otvorite vrata Kristu. Otvorite Njegovoj spasiteljskoj vlasti granice država, gospodarske i političke sustave, široka područja kulture, uljudbe, razvitka. Ne bojte se! Krist zna što je u čovjeku. Samo On to zna!" To je i poruka svima nama vjernicima sadašnjosti i budučnosti.

 

Nakon završnog blagoslova svi okupljeni imali su mogućnost dodirnutu močnik, dio tkanine reverende Sv. Ivana Pavla II kojeg je naša župa dobila na dar od mons. Josipa Mrzljaka varaždinskog biskupa. Ostaje trajno u župnoj crkvi ispod slike Sv. Ivana Pavala II koja se nalazi u blizini oltara, da častimo život i djelo dragog nam pape. Uz pjesmu Rajska djevo svi okupljeni još su jednom pokazali vjernost Bogu i Nebeskoj majci Mariji, moleći zagovor i zaštitu za cijelu nam župu a napose za obitelji, roditelje i mlade. Nasljedujmo i mi primjer tolikih svetaca kao i  Sv. Ivana Pavla II da budemo ljudi molitve, više u zajedništvu u ljubavi kao braća i sestre, kršćanskoj  brizi za čovjeka u potrebi.

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95