ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Kateheze za odrasle četvrtkom u župi

Kateheze za odrasle održavat će se svakog prvog četvrtka u mjesecu  kroz cijelu pastoralnu godinu u dorani župnog dvora u 18. do 20. sati

od studenog do lipnja, osim u mjesecu siječnju.

Kateheza koju će predvoditi župnik, uz razne goste koji će progovoriti o svojim iskustvima življenja vjere.

„Cilj svake kateheze za odrasle treba biti postizanje zrelosti vjere kojom se mogu prihvaćati i osmisliti razne životne situacije u kojima živimo, kao i dužnosti što ih obnašaju vjernici u obiteljskom i društvenom životu“, kard. Josip Bozanić nadbiskup zagrebački

Važno je napomenuti da je župa nezamjenjiv prostor koji obuhvaća cjelokupni vjernički život i zato je pozvana biti bratska zajednica u kojojima mjesta za svakoga. Ne postoji nijedno životno pitanje koje nije povezano s vjerom, s Kristom i s Crkvom, zato je jako važno da na ovim katehezama za odrasle u svojim župnim zajednicama, zajedno s našim pastirima radimo na izgradnji sebe, svoje župne zajednice, društva i Crkve. A to možemo samo zajedno u Kristu. Cilj je da se svaki vjernik što bolje upozna s istinama svoje vjere te da svojim primjerom i svjedočenjem pridonosi dobru svojih bližnjih i društva u kojem živi.

 

Dobro došli!

Vaš župnik

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63