ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Subota 20.10. Župna kateheza firmanici U 7.30., prvopričesnici u 9.00. +++

Međimurska županija i ove godine je uručila nagradu za 'Najvolontera/ku' kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula na važnost volonterskih aktivnosti.

U holu Gimnazije J. Slavenskog nagrade je dodijelio župan Matija Posavec u dvije kategorije najbolji volonter/ka i najbolja organizacija volontiranja Međimurske županije.

U kategoriji najbolji volonter/ka nagradu je dobila Klaudija Kozol, volonterka Društva distrofičara, invalida celebralne i dječje i paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec. Međimurska županija joj je tim putem dodijelila novčanu nagradu od 500 kuna, a također i prijelaznu nagradu 'Najveće srce Međimurja' koju predaje najvolonter/ka za prethodnu godinu.

- U Društvu distrofičara, invalida celebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec volontiram već dvije godine. To me ispunjava zato što na taj način dobivam životno i radno iskustvo, družim se s ljudima i upoznajem nove, rekla je najvolonterka 2016. godine Klaudija Kozol.

Klaudija Kozol volontira od 2009. godine, a s obzirom da je i sama osoba s invaliditetom najbolje razumije potrebe osoba s invaliditetom. Svojim nesebičnim radom uzor je drugima, a upravo njezin angažman je primjer da osobe s invaliditetom mogu biti aktivne i pomagati društvenoj zajednici.

U drugoj kategoriji najbolje organizacije volontiranja nagradu je dobila Udruga 'Pomoć neizlječivima' koju je preuzela predsjednica Udruge Renata Marđetko. Udruga je značajno pomogla razvoju palijativne skrbi i na taj način pomogla velikom broju bolesnika i njihovim obiteljima.

- Brojimo negdje oko 50 članova, 30 je aktivnih te imamo volontere koji su i laici i zdravstveni profesionalci. Širimo svijest u Međimurju što je to palijativna skrb, tko ju treba, pa do toga da neki naši članovi pomažu u posjetama bolesnicima. Isto tako imamo veliku posudionicu pomagala kroz koju besplatno posuđujemo pomagala palijativnim bolesnicima, rekla je predsjednica Udruge 'Pomoć neizlječivima' Renata Marđetko.

Nagrade je uručio župan Matija Posavec koji je istaknuo važnost volontiranja u društvenoj zajednici te kako je volonterski rad razvijen na području županije.

- Volonterizam je danas nešto normalno i standardno u Europskoj Uniji, kod nas još uvijek neka mistika i upravo zato smo na razini županije uspostavili jednu nagradu gdje nagrađujemo volontere. Na taj način ne samo da im zahvaljujemo i potičemo na daljnju motivaciju nego i senzibiliziramo ljude o potrebi volonterizma, za kraj je rekao župan Matija Posavec.

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8