ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Crkveni zbor je i ove godine na Štefanje održao svoj tradicionalni, 11. po redu, božićni koncert u našoj župnoj crkvi. Koncert su započeli tamburaši i ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg izvedbom pjesme Siniše Leopolda „Štefanje“. Nakon njih su pred publiku stupili naši najmlađi izvođači, dječji crkveni zbor, koji su oduševili publiku svojim pjevanjem i iskazanom radošću u pjevanju. Slijedio je nastup muške vokalne skupine, a zatim i mješovitog zbora. Neke su skladbe bile pjevane a capela, a neke uz instrumentalnu pratnju Jelene Horvat na orguljama, Hane Perko na saksofonu, Lucije Šajnović na flauti te Nenada Šajnovića na trubi i harmonici. Na kraju, svi smo zajedno otpjevali pjesmu Ivice Pepelka „Fala ti Bože“ koju su zapjevali i svi prisutni posjetitelji koncerta. Crkva je bila puna, a svi posjetitelji su dobili na dar malenog Isusa u orahovoj ljusci koje je izradila članica zbora Irena Rešeta. Raduje nas što su uz naše župljane posjetitelji koncerta došli i iz okolnih župa, ali i iz Zagreba. Koncert je osmislio i u djelo proveo voditelj svih naših sekcija zborova kantor Milovan Horvat.

 

Nakon koncerta bio je upriličen domjenak za izvođače i posjetitelje koncerta, a u njegovoj realizaciji su nam pomogle članice Udruge žena Lopatinec.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26