ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

PADOVA- VENECIJA- MOTOVUN – POREČ – VODNJAN - PULA

18.-20. 04. 2016.

 

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU – PADOVA, utorak 18.04.

Polazak iz Svetog Jurja na Bregu  u 00,05 ispred crkve. Vožnja turističkim autobusom Hrvatskom i Slovenijom u Italiju. Prolazimo pored Trsta i Venecije do prekrasne Padove.

Padova - važan grad već za Rimljana, najpoznatiji je po sv. Antunu Padovanskom. Mi ga volimo posebno zbog našeg, svetog Leopolda Bogdana Mandića i njegova svetišta. Po dolasku posjet SVETIŠTU SVETOG LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA. Sveta misa. Šetnja kroz PRATO DELLA VALLE, jedan od najvećih europskih trgova do BAZILIKE SV. ANTUNA. Posjet grobu i bazilici sveca svega svijeta.Pauza za kavu i nešto pojesti.  Nastavljamo prema centru grada gdje ćemo izvana posjetiti PALAZZO DELLA RAGIONE, srednjovjekovnu gradsku vijećnicu s najvećom dvoranom bez stupova. Posjet PIAZZE DELLA FRUTTA i DELLE ERBE, PIAZZE DEI SIGNORI te KATEDRALE I KRSTIONICE (izvana). Uz put ćemo  vidjeti i zgradu SVEUČILIŠTA iz 1222. gdje su predavali Galileo i sv. Antun Padovanski.  Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2.DAN: VENECIJA – MOTOVUN, srijeda 19.04.

Vožnja autobusom  do Punta Sabbioni. Kratko izlaganje o životu sv. Marka, pisca evanđelja po Marku, koji je prema predaji pokopan u slavnoj bazilici sv. Marka u Veneciji i zaštitnik je Venecije. Od Punta Sabbioni slijedi vožnja brodom do pristaništa Riva degli Schiavoni u blizini Duždeve palače. Odlazak u baziliku sv. Marka i sudjelovanje na sv. Misi. Šetnja uz DUŽDEVU PALAČU, MOST UZDAHA, VENECIJANSKI TRG PREMA PREKRASNOM MOSTU RIALTO. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak kavu.  Povratak brodom do Punta Sabbioni i nastavak vožnje autobusom u smjeru Motovuna. Po dolasku u Motovun razgled predivnog srednjovjekovnog grada Motovuna, jednog od najljepših  simbola Istre. Poznat po međunarodnom filmskom festivalu, tartufima, privlači svojom ljepotom. Šetnja kroz povijesnu jezgru. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: POREČ - VODNJAN – PULA – SVETI JURAJ NA BREGU, četvrtak 20.04.

Doručak. Vožnja do Poreča i razgled  bazilike, jednog od najbolje sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti i povijesne jezgre. Sveta misa. Vožnja do Vodnjana. Razgled crkve sv. Blaža, najveće crkve u Istri i upoznavanje s poviješću crkve, relikvijama te neraspadnutim tijelima svetaca. Nastavak putovanja do Pule. Slobodno vrijeme za odmor i razgled arene (tko želi može ući u arenu). Posjet Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije. Posjet Crkve i samostana Svetog Franje.  Nakon slobodnog vremena polazak je prema Sv. Jurju na Bregu.

CIJENA: 1450 kn po osobi

doplata za jednokrevetnu sobu:  200 kn

Program je rađen na bazi 45 putnika i agencija zadržava pravo korekcije cijene do 5% u slučaju puno manjeg broja putnika.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelima ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC - om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu, ulaznice za  Vodnjan, i sve sadržaje u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, kartu za vožnju brodom od Punta Sabbioni do Venecije i povratno, parkinzi i pristojba za autobus u Punta Sabboni, pristaništu za Veneciju.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, a što bi se mimo programa htjelo na terenu vidjeti, posjetiti.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.


  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6