ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Evanđelje  4. NKG donosi nam "blaženstva" sažetak Božjeg pogleda na čovjeka i smisao čovjekova život.

Blago siromasima duhom, ožalošćenima, krotkima,  gladnima i žednima pravednosti, milosrdnima, čistima srcem, mirotvorcima, progonjenima zbog pravednosti, zbog Isusa...

Njihovo sadašnje stanje daleko je od onoga što si čovjek današnjice želi. Dapače, smatra ih se gubitnicima, neuspješnima. Istina, oni nisu blaženi zbog sadašnjeg stanja nego je to stanje put, polazna točka prema punini koju će time postići.

Blaženstva potvrđuju duboku čežnju čovjekovog srca za neizmjernom, dubokom, istinskom srećom, koju ovdje, budimo realni, još uvijek tražimo i ne možemo je do kraja ostvariti.

Samo Bog može potpuno ispuniti naše srce. Nikakve stvari ne mogu nas potpuno usrećiti. Čak ni najdraže osobe, uz najbolju volju, ne mogu nas potpuno ispuniti. Tek kada se s ljubljenima gledamo u svjetlu Božjeg pogleda tada zajedno ljubavlju putujemo prema punini života.

Promišljajmo često o svojoj čežnji za neizmjernom srećom. Ona nam je putokaz koji treba slijediti.  Kako reče sv. Augustin: "Za sebe si nas Bože stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi."

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow